h1

Fragment din Tunele 4, CLOSER, de Roderick Gordon şi Brian Williams

Valuri de flăcări, roşu printre alb. Păr ars, piele contractată. Sunetul unei vijelii năvălitoare şi zgomotoase, de parcă tot oxigenul este absorbit din acel loc, apoi împroşcarea apei în timp ce Rebecca Doi se aruncă în apă, luându-şi sora cu ea. Năucit şi prea puţin conştient, corpul Rebeccăi Unu este moale ca al unei păpuşi din cârpe, iar până şi apa rece eşuează în a-i reda şimţurile.

Se scufundă sub suprafaţă. Dedesubtul căldurii intense.

Rebeca Doi îşi pune palma peste gura şi nasul sorei sale, în încercarea de a i le sigila. Apoi se forţează să gândească. Şaizeci de secunde până la suprafaţă, îşi spune în timp ce plămânii săi încep să se tensioneze. Cât înseamnă asta?

Se uită rapid către infernul mânios de deasupra, valuri roşiatice refractate de valuri de apă. Incendiată de împuşcăturile lui Elliot, vegetaţia uscată ca osul hrăneşte furtuna de foc, împovărând suprafaţa apei cu scrum negru şi gros. Şi tocmai ca să facă problemele mai rele, Elliot este încă acolo sus- căţeaua corcită! – urmărind şi aşteptând, gata să le prindă în momentul în care se vor arăta. Cum de ştie Rebecca Doi asta? Fiindcă asta e exact ce ar face ea în aceeaşi situaţie.

Nu, nu există mers înapoi. Nu dacă vor să scape de asta.

Bâjbâind prin buzunarul de la cămaşă, scoate o sferă luminoasă de rezervă. Pierde secunde în plus, dar trebuie să vadă spre ce se îndreaptă.

Trebuie să mă decid curând…acum…cât timp încă pot.

Din dorinţa oricărei alternative, decide să coboare mai adânc în bezna semi-luminată, târându-şi sora după sine. Rebecca Doi poate să observe că fata sângerează din rana de la stomac, dâre de sânge învârtindu-se în urma ei precum panglici roşii.

Cincizeci de secunde.

Ameţeală. Primul semn al lipsei de aer.

Printre tumultul de bule şi năvala de apă ce vine în urechile ei, Rebecca Doi aude strigătele surorii sale. Lipsa de aer a adus-o pe fată la conştienţă, iar cuvintele ei sunt panicate şi vagi. Începe să se zbată slab, dar Rebecca Doi îşi prinde degetele puternic de mâna ei – iar ea pare să înţeleagă şi devine moale din nou, permiţând să fie purtată în adânc.

Patruzeci de secunde.

Luptând contra dorinţei de a-şi deschide gura şi a respira, Rebecca Doi continuă să se scufunde. Cercul de lumină produs de globul ei luminos dezvăluie o suprafaţă verticală acoperită cu alge. Un banc de peşti micuţi se depărtează, solzii lor albaştrii-metalici irizând în lumina globului.

Treizeci de secunde.

Apoi Rebecca Doi întrezăreşte deschiderea umbrită. În timp ce dă din picioare şi se îndreaptă pe ea şi pe sora ei spre deschidere, mintea ei are o străfulgerare spre o viaţă trecută: spre toate acele lecţii de înot de la şcoala din Highfield.

Douăzeci de secunde.

Descoperă că e un canal. Poate, îndrăzneşe să spere. Poate. Pieptul ei arde – nu poate să mai reziste pentru mult timp, dar continuă să înoate prin canal, uitându-se împrejur în timp ce înaintează.

Zece secunde.

E dezorientată – nu mai e sigură ce se alfă deasupra şi ce se alfă dedesubt. Apoi observă reflecţia. De la câţiva metri depărtare, lumina din globul ei vine înapoi dinspre un loc asemănător cu o oglindă ce nu stă locului. Cu puterea rămasă, se îndreaptă pe ea şi pe sora ei spre acel loc.

Capetele lor pătrund prin suprafaţa apei, ţâşnind într-o pungă de aer prinsă în bolta canalului.

Rebecca Doi îşi umple plămânii chinuiţi, recunoscătoare cu nu este metan sau un alt tip de gaz toxic. Odată că se potoleşte din tuşit şi scuipat, îşi verifică sora. Deşi capul fetei rănite este în mod clar înafara apei, atârnă pe spate.

– Haide! Scoală-te! imploră Rebecca Doi, scuturând-o.

Nimic.

Apoi înconjoară toracele fetei cu braţele şi i-l strânge puternic de câteva ori.

Încă nimic.

27 comentarii

 1. […] click AICI pentru fragmentul din Tunele 4 – Mai […]


 2. Mi se parea mie ca au scapat prea usor de gemene…mersi de traducere:D


  • mdaa… era prea frumos k sfie adv…


 3. Foarte interesant. Deci una dintre ele a supravietuit sigur. Deci volumul ne va mai aduce ceva surprize. Pacat ca la noi apare doar prin noiembrie… mersi de traducere.


 4. foarte tare:)de abia astept sa apara si in romania:>dar oare supracoperta va fi lafel ca in anglia?


  • Ilustratia de pe supracoperta va fi la fel ca in Anglia.


 5. a,in romania cand apare in engleza?u cateva zile dupa ce apare in MAREA BRITANIE?


 6. totusi,n-ar trebui sa ia asa mult pana sa apara in roania, tot in engl,nu tradusa.


  • tot in engleza mai repede, normal, desi nu o sa se gaseasca asa de usor. cea mai buna cale e sa o comanzi de pe bookdepository.com in engleza. taxele postale sunt suportate de ei, iar pretul cartii nu este deloc mare


 7. probabil ca asa o sa fac,ms de sugestie


 8. asa o sa fac,ms de sugestie


 9. dooooamne daca ati sti ce mult astept sa apara cartea asta , inca sunt la jum celei dea 3 dar inca cateva zile si gata dupacare raman in extaz si astept 4 !!


  • dar ar face bn sa se grabeasca, astea doi s-o publice,ca mi s-a cam termunat rabdarea!


   • Ai face bine sa taci din gura.


  • numa uh? alaltaieri am terminat 3 .is atat de curios s vad ke s intampla, dak mai ajung will, eliott j dr. Bwrrous in suprasol. mor d qriozitate ~x(


   • Ma bucur ca iti place Tunele, dar incearca sa scrii si tu mai pe romaneste. Totusi esti pe un blog nu pe messenger 😉


 10. ASTEP NCU NERABDARE SA APARA SI PARTEA A 4 A.SUNT CURIOS CE ESTE CU AVIONUL PE CARE IL VEDE DR.BWRROUS,DAR SI DACA GEMENELE REBECA AU SACAPAT,DAR SUNT SIGUR CA AU MURIT IN EXPLOZIE.


 11. STITI CAREVA CIND APARE PARTEA A 4 A?


 12. STITI CIND APARE PARTEA A 4 A?


 13. La noi cartea a patra o sa apara cel mai probabil in toamna.


 14. MAI APROAPE [CLOSER] cand apare la noi in tara?


  • La sfarsitul lui 2010, probabil.


 15. Merci de traducere,sa stii ca ma ajuti cu rezumatele,ptk imi amintesc bine:)


 16. a aparut cartea!


 17. Tunele 5 nu se stie cand o sa apara in Romania?


  • anul asta cel mai probabil,dar o data exacta nu amLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: