h1

Nemira relansează SHINING în ediţie hardcover!

Octombrie 26, 2012

După ce tocmai am anunţat că s-a relansat Cimitirul Animalelor şi va reapărea şi Oraşul BântuIT,  am aflat că la sfârşitul lunii noiembrie, la Nemira se relansează în ediţie cartonată încă un roman de-al lui Stephen King, şi anume celebrul SHINING! Coperta este aproape identică cu cea a ediţiei vechi, care nu se mai găseşte în librării.

În Shining(1977) King reia tema paranormală din Carrie şi locul comun al caselor bântuite de fantome. Aici însă casa devine un întreg hotel, fiecare cameră având povestea şi fantoma ei care îl va tiraniza pe Jack Torrance – rol pe care Jack Nicholson îl ridica la nivel antologic în ecranizarea lui Stanley Kubrick (1980).

Dupa ce îşi pierde slujba de profesor din cauza alcoolismului, Jack Torrance încearcă să-şi refacă viaţa acceptând un post de portar într-un hotel izolat în munţi, închis în timpul iernii. Aici se mută cu soţia sa, Wendy, şi fiul său, Danny, un „Shiner”, o fiinţă înzestrată cu o energie psihică supranormală ce-i dă puteri vizionare.

Hotelul Overlook este posedat de o forţă misterioasă, este o sumbră şi sângeroasă magie în care se va împlini destinul teribil al condamnatului Jack Torrance şi în care se va petrece dezastrul acestei familii – o sinistră lucrare a nebuniei ce izbucneşte cu o forţă ucigaşă.

Shining este in mod cert o capodopera – si probabil unul dintre cele mai bune romane cu subiect supranatural din ultima suta de ani.” Peter Straub

 

Mai jos aveţi un trailer neoficial al filmului lui Kubrik din anul 1980, foarte reuşit.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: