h1

POVEŞTILE VRACIULUI- Vrăjitoarele, de Joseph Delaney

mai 22, 2010

Cred că nici nu se putea moment mai potrivit să citesc POVEŞTILE VRACIULUI – Vrăjitoarele, decât tocmai acum, nu cu mult timp înainte de lansarea celei de-a şaptea cărţi din Cronicile Wardstone, COŞMARUL VRACIULUI, care apare pe 9 iunie, la BOOKFEST 2010.

În POVEŞTILE VRACIULUI – Vrăjitoarele, Joseph Delaney ne încântă cu 5 povestioare, una mai interesantă ca cealaltă, toate foarte originale şi menite să îi (re)stârnească interesul cititorului. Eu unul sunt oricum un fan declarat al Cronicilor Wardstone, însă, citind aceste scurte poveşti, am ajuns să nu mai am deloc răbdare până la lansarea următorului volum, despre care am auzit că ar fi grozav, mult mai bun decât SACRIFICIUL VRACIULUI.

Prima poveste, cea a lui MEG SKELETON, este povestită din punctul de vedere al lui John Gregory şi ne dezvăluie adevărul despre cum a ajuns Vraciul să se îndrăgostească de o vrăjitoare lamia şi lămureşte fanii seriei în multe privinţe. Este o povestioară pe alocuri destul de înfricoşătoare şi foarte uşor de citit.

Apoi, urmează povestea DOREI SLINOASA, o vrăjitoare din clanul Deane introdusă în această serie. Iarăşi, o poveste foarte captivantă, care te ţine în suspans de la început până la coadă şi este în stilul clasic al lui Joseph Delaney, fiind relatată la persoana I de către Dora Slinoasa.

A treia poveste (şi cea mai reuşită) este povestea lui GRIMALKIN, cea mai înfricoşătoare dintre toate, o poveste care bagă fiorii în cititori şi căreia i se potriveşte cu certitudine averismentul cărţii de a nu fi citită după miezul nopţii. Dacă v-aţi întrebat vreodată cum a ajuns Grimalkin să fie vrăjitoarea asasină a clanului Malkin, de ce este atât de periculoasă şi cum a reuşit să o înfrângă pe fosta asasină, aici veţi găsi toate răspunsurile. Este fascinant să citeşti o poveste spusă tocmai din punctul de vedere al lui Grilmalkin şi să încerci să îi înţelegi modul de gândire şi acţionare, căci este un personaj foarte complex şi, de asemenea, are o inteligenţă ce îi permite să îşi creeze nişte strategii de luptă letale.

Ultimele două poveşti, cea a lui ALICE ŞI SORBITORUL DE CREIERE şi cea a VRĂJITOAREI BANSHEE sunt şi ele foarte interesante (deşi nu se ridică la nivelul poveştii lui GRIMALKIN) şi îi au drept protagonişti pe Alice Deane, repsectiv Tom şi vraciul Arkwright. Dacă povestea lui Alice nu este decât un prequel la UCENICUL VRACIULUI, ei bine, VRĂJITOAREA BANSHEE pregăteşte cititorii pentru COŞMARUL VRACIULUI şi conturează o mulţime de noi personaje ale răului.

Punând toate cele cinci poveşti la un loc, aveţi în faţă POVEŞTILE VRACIULUI – Vrăjitoarele, un volum adiţional al Cronicilor Wardstone ce va încânta fanii cu siguranţă!

NU UITAŢI: Pe 9 iunie, la Bookfest se lansează COŞMARUL VRACIULUI.

Vraciul, Tom şi Alice se întorc din Grecia doar pentru a găsi Comitatul sub

asediu, iar casa Vraciului, distrusă de foc. Preţioasa lui bibliotecă a fost mistuită de flăcări, aşa că cei trei se refugiază pe insula Mona. Aceasta e însă subjugată de un şaman, iar Vraciul, Tom şi Alice sunt întâmpinaţi cu ostilitate şi au de înfruntat sălăşluitori ai Întunericului.

În vreme ce Alice scapă ca prin urechile acului de vânătorii de vrăjitoare de pe insulă, pe Mona apare un duşman mult mai puternic… Osoasa Lizzie, proaspăt scăpată din puţul Vraciului, are ambiţii măreţe: să ocupe tronul insulei. Pentru asta, îl supune pe maleficul bugan săpător de tuneluri, o creatură care fură anima sau forţa vitală din victimele sale nevinovate. Avându-l pe bugan drept armă secretă, va reuşi Osoasa Lizzie să devină o Regină Vrăjitoare atotputernică?

15 comentarii

 1. Cred ca VRĂJITOAREA BANSHEE pregateste cititori pentru cartea a opta a carei actiune se va petrece in Irlanda. Vrajitoare celtice, Magi Tapi, Zeul Pan, Morrigan.


  • Din punctul asta de vedere, asa este. Eu ma referam la faptul ca este singura poveste relatata de Tom, asa cum sunt si restul cartilor din serie.


 2. este cel mai tare roman posibil


 3. este ce-l mai tere roman posibil


 4. Recunosc cu mana pe inima ca seria Wardstone impreuna cu seria Septimius Sage sunt cele mai mari guilty pleasures ale mele, atunci cand vine vorba de literatura. Nici macar nu-mi mai e rusine sa le cumpar din magazin 🙂

  PS: Frumos blog ai aici!


  • Dar de ce ti-ar fi rusine :)?


   • Well ma simteam putin ciudat la inceput cand am trecut de la sectiunea de beletristica la cea de copii. Mergeam la casa cu un Vargas Llosa sau un Borges si un Delaney sau un Angie Sage. Selectia era putin neobisnuita 🙂


   • :)). Ce pot spune, sunt multe carti incadrate in categoria „carti pentru copii” care, in realitate, pot fi citite fara probleme si de adulti.


 5. de unde pot lua povestile vraciului: vrajitoarele? pe corint nu am gasit-o…


 6. Mai eu aveam Cosmarul Vraciului si l-am pierdut =)) Ma duc sa-l caut. Daca nu-l gasesc…Il mai cumpar o data!


  • Cum adica l-ai pierdut? Nu ai fost in stare sa ai grija de o carte atat de pretioasa?


 7. cele mai bune carti. Desi sut doar la a V-a carte imi place sa vad ce se va intampla si asta imi starneste si mai mult interesul sa citesc aceste varti. PS:cele mai bune carti posibile:x Le iubesc


 8. cand apare spook s blood in ro??


  • este foarte posibil sa apara anul acestaLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: