h1

Vine, vine primăvara…la Corint Junior

Februarie 1, 2010

S-au adunat atât de multe titluri noi la editura Corint Junior, încât este greu să le cuprind pe toate într-o singură postare, dar asta o să încerc să fac.

În primul rând, în luna ianuarie au apărut câteva cărţi destul de interesante, despre care nu am scris până acum.

STĂPÂNUL DINOZAURILOR, de Justin Richards

-traducere de Sorin Voinea, 352 pagini, 47,50 lei-

Pe străzile înceţoşate ale Londrei victoriene, este pe cale să fie descoperit un secret monstruos…

După ce îi fură portofelul lui George Archer, Eddie Coţcaru’ Hopkins nu are nici cea mai vagă idee că urmează să pătrundă în lumea sinistră a zombilor, asasinilor şi hoţilor de cadavre.

George Archer nu este însă un cetăţean de rând, căci tocmai i se oferise o slujbă în cadrul Departamentului Artefactelor Neclasificate — o secţie ultrasecretă unde se investighează tot ce este bizar şi inexplicabil. În portofelul lui George este însă ascuns un indiciu ce poate dezvălui unul dintre cele mai mari mistere din lume — un secret tăinuit timp de milioane de ani!
Luptându-se să-şi salveze viaţa, Eddie şi George îşi unesc forţele pentru a scăpa de un geniu nebun, care urmăreşte să le afle secretul, pentru a-şi pune planurile înfiorătoare în aplicare. Ajutaţi de redutabilul sir William şi de actriţa Elizabeth Oldfield, pornesc cu toţii într-o cursă contracronometru — o cursă înfiorătoare, la finele căreia trebuie rezolvat misterul ce va opri ca Londra să fie cotropită de creaturile morţii…

CARCERA, de Catherine Fisher

-traducere de Verginica Barbu-Mititelu, 448 de pagini, 49,99 lei-

maginează-ţi o închisoare atât de vastă, încât conţine celule şi coridoare, păduri, oraşe şi mări.

Imaginează-ţi un prizonier lipsit de memorie, convins că vine de Afară – deşi închisoarea a fost sigilată de secole şi un singur om a reuşit să evadeze.

Imaginează-ţi, într-o societate în care timpul este interzis, menţinută într-o lume din secolul al XVII-lea şi condusă de computere, o fată într-un conac, obligată să ia parte la o căsătorie aranjată, prinsă într-un complot de asasinare de care-i e groază şi pe care, totodată, şi-l doreşte.

CLASA A (Cherub, cartea a 2-a), de Robert Muchamore

-traducere de Adrian Deliu, 304 pagini, 44,99 lei-

Atunci când copiii de la CHERUB lucrează sub acoperire, nimeni nu bănuieşte că ei ar fi profesionişti antrenaţi, căutând să se infiltreze în organizaţii criminale care au izbutit să scape de MI5 şi de poliţie ani de-a rândul.

James Adams se află în cea mai importantă misiune a sa de până acum, străduindu-se să-l înfunde pe cel mai puternic traficant de droguri din Europa. El are nevoie de toată pregătirea lui de specialitate, dacă vrea să-l doboare pe omul din vârf.

Motivul pentru care există CHERUB este unul simplu: adulţii nu bănuiesc niciodată că ar fi spionaţi de copii.

În mod oficial, aceşti copii nu există.

FLACĂRA GLORIEI (primul volum din seria Legile Magiei), de Michael Pryor

-traducere de Ioana Avadanei, 368 pagini, 54,9 lei-

O furtună magică şi politică stă să înceapă – iar Aubrey Fitzwilliam se asigură că este fix în mijlocul ei…

Aubrey Fitzwilliam este fiul unui ex-prim ministru proeminent. De asemenea, este magnific la magie, dar se află închis în şcoala militară. Însă îl are alături pe prietenul său, George, care să îl susţină. George l-ar urma pe Aubrey oriunde – şi cu talentul lui Aubrey de a gândi impulsiv şi cu schemele lui îndrăzneţe care îi vor băga pe amândoi în belele, nu este un lucru uşor de făcut.

La o petrecere regală de cinegetică, băieţii descoperă un golem, o creatură magică construită pentru a efectua o singură misiune: să-l omoare pe prinţul Albert. Aubrey şi George sunt sunt declaraţi eroi pentru împiedicarea atentatului – dar cine a trimis golemul şi de ce? Aubrey este mult prea curios ca să poată lăsa autorităţile sa să ocupe singure de asta, iar el şi George încep să investigheze…

Cele de mai sus deja au apărut în luna ianuarie. Luna asta, apar următoarele:

TARA DUNCAN 5- Continentul Interzis, de Sophie Audouin-Mamikonian

-traducere de Emil Paraschivoiu, 560 pagini-

Betty, prietena pământeană a Tarei, a fost răpită de Magister, care o ţine prizonieră pe Continentul interzis. Acesta este condus de Dragoni — aliaţii imperiului Omois —, care nu permit nimănui să pătrundă aici.

Dar Magister reuşeşte să forţeze bariera magică şi o otrăveşte pe Betty. Tinerei nu i-au mai rămas decât câteva ore de trăit, şi doar sângele modificat al Moştenitoarei ar putea să o mai salveze… Or, Tara nu şi-a recăpătat puterile. Iar fără magie, îi este imposibil să lupte contra duşmanului. Cu mult curaj, neţinând cont de pericolele din AltăLume, Tara se reîntoarce în palatul Omois, unde îi convoacă de urgenţă pe prietenii săi. Aceştia răspund cu promptitudine apelului — cu excepţia lui Robin, care a dispărut în mod misterios… Însoţită de elfii violeţi — cei mai de temut războinici ai Reginei Elfilor —, Tara le smulge Dragonilor acordul de a intra pe Continentul interzis. Ajunsă la destinaţie, descoperă că puterea fusese preluată de sângeroasa Regină roşie, iar Dragonii sunt gata de orice ca să tăinuiască un oribil secret.

Va reuşi Tara să o salveze pe Betty din ghearele Reginei roşii şi să-l ţină în şah pe duşmanul ei, Magister? Şi, mai presus de orice, îl va regăsi pe Robin, victima urzelilor Împărătesei din Omois?

În curând şi volumul 6, În capcana lui Magister.

O AFACERE ÎNGROZITOR DE BESTIALĂ, de Băieţii Fioroşi

-traducere de Mirella Ascente, 176 pagini, 44,99 lei, copertă lenticulară-

Eşti destul de curajos?

Când un dragon ajunge la SRPC,

Societatea Regală pentru Protecţia

Creaturilor, un centru de salvare şi ajutor pentru fiarele rare şi pe cale de dispariţie, Ulf vârcolacul descoperă un secret întunecat

şi înfricoşător. Cu ajutorul uriaşului

Orson, al zânei Tiana şi al veterinarului SRPC, dr. Fielding, Ulf trebuie să oprească cel mai ticălos vânător de fiare din lume.

CAPTIVI ÎN YEDAH, de Madeleine L`Engle (cartea a doua din Cvartetul Timpului)

-traducere de Gabriela Stoica, 256 de pagini-

Meg Murry află de la fratele său Charles Wallace că au apărut câţiva dragoni în grădina de legume a fraţilor lor gemeni. Fata se îndoieşte că ar fi adevărat. Crede că fratele ei a văzut ceva ciudat în grădină, dar dragoni… să fim serioşi!
Este foarte puţin probabil! Se va dovedi însă că Charles are dreptate — totuşi, marea de ochi diverşi (veseli, înţelepţi, feroce, jucăuşi, de dragon, cu pleoapele închise) şi de aripi (aflate într-o continuă mişcare) repre zintă în realitate un cherubin (de fapt, o multitudine de cherubini într-unul singur) binevoitor, al cărui nume este Proginoskes, venit să-l salveze pe Charles de o boală gravă.
Când devine limpede că forţele răului — echthroii — îi pun băieţelului viaţa în pericol, pentru Meg şi prietenul ei, Calvin, singurul lucru logic pe care-l pot face este să se
micşoreze suficient, încât să pătrundă în corpul lui Charles, mai precis în Yadah. Ei vor fi ajutaţi de domnul Jenkins şi de ciudatul cherubini. Vor reuşi oare aceşti călători prin timp şi spaţiu să-şi reunească forţele ca să-l salveze pe Charles Wallace?

În martie apare SIRENA, volumul 5 din seria Septimus Heap, de Angie Sage. Rămâne de văzut cum o să fie coperta, cartonată sau broşată, ca la volumul 4. Eu sper să fie cartonată, şi am văzut că aşa îşi doresc cam toţi cititorii.

Coperta de mai jos este făcută de mine, în Photoshop, în lipsa celei originale.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Va rog pe toti daca stiti can apare vol 2 din ucenicul din aralue.VA ROG FRUMOS DIN SUFLET SA IMI SPUNETI.PE spd_mihai@yahoo.com id meu.Aceeasta serie ma fascinat ii superba ,seamana cu cronicile wardstone.Asa ca va rog ori ce info o sa imi stampere suferinta fiindca nu am vol 2 de citit.


  2. araluen.scz mam grabit


    • O sa apara in toamna acestui an. Mai multe informatii nu am deocamdata.


  3. mersi


  4. am citit „Stapanul dinozaurilor”…la inceput nu mi-a prea placut, parca au fost varate prea multe personaje dintr-odata, dar cam de pe la pagina 100 devine interesanta si un ritm mai alert:D:D:D…insa nu e ceea ce credeti – sau cel putin ce credeam eu -. Cand am cumparat-o ma gandeam la o lume preistorica, dinozauri si cand colo e chiar opusul – tehnologia a ajuns sa creeze dinozaurii:D:D:D… O recomand!!!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: