h1

Aventurile lui Miles Miercuri 2: Oul Tigrului

noiembrie 29, 2009

Deja am prins drag de cărţile lui Jon Berkeley! Palatul Râsului mi-a plăcut mult, de la capăt până la sfârşit. Oul Tigrului a avut, după părerea mea, un început nu prea grozav, dar după jumătatea cărţii povestea a devenit atât de plină de suspans, încât nu am mai putut lăsa cartea din mână! A doua jumătate din Oul Tigrului mi s-a părut mai bună decât tot Palatul Râsului.

Cei care nu îl cunosc pe Miles Miercuri, personajul principal al acestei cărţi, ar trebui să ştie că acesta este un orfan, care până de curând locuise într-un butoi, iar acum duce o viaţă foarte neobişnuită.

În Oul Tigrului, Miles pleacă într-o călătorie cu Circul Bolsillo, o alternativă mult mai bună pentru Circul Oscuro, iar în această călătorie el se află pe calea cea bună pentru a-şi descoperi trecutul, menirea şi pe sine însuşi. Oul Tigrului aduce personaje  noi şi ciudate, precum doctorul Tau-Tau sau omuleţii păroşi, dar le reîntâlnim şi pe toate personajele vechi, chiar şi pe maleficul Marele Cortado, care încearcă să se răzbune pe Miles.https://i0.wp.com/img1.fantasticfiction.co.uk/images/n54/n274791.jpg

Stilul poveşti este unul foarte plăcut. Cuvintele folosite sunt simple, însă în acelaşi foarte expresive. Viaţa lui Miles este o dramă. Lăsând la o parte partea fantastică a poveştii, Miles este un copil foarte necăjit: nu îşi cunoaşte părinţii, şi nici măcar nu ştie dacă mai sunt în viaţă, nu a avut niciodată un loc unde să se simtă ca şi acasă, iar prietenii săi adevăraţi sunt foarte puţin numeroşi. Singurul lucru care îl ţine în viaţă este dorinţa sa de cunoaştere, de regăsire a celor pierduţi şi prietenii săi circari, care sunt noua lui familie. Însă micile glumiţe şi modul în care Jon Berkeley ne înfăţişează lucrurile fac povestea mai puţin tristă.

Aşa cum spuneam, de la jumătatea cărţii până la sfârşit aventura devine mai alertă, iar în momentul în care citeşti ultima pagină, ai atâtea întrebări în cap şi îţi dai seama că atâtea lucruri au rămas neexplicate încât aştepţi cu sufletul la gură următorul volum, The Lightning Key, care continuă şi încheie minunatele aventuri ale lui Miles Miercuri.

Lasă un comentariu