h1

Deschide portalul. Monştrii şi haosul te aşteaptă!

Octombrie 18, 2009

Când am terminat de citit primul volum din seria Academia Coşmarurilor, am fost pe deplin încântat. Mi s-a părut o carte foarte bună. Autorul, Dean Lorey, ştie să te ţină în suspans. Am citit prima oară cartea în engleză, ceea ce probabil a făcut lectura şi mai interesantă. Citind şi versiunea românească, mi-am dat seama că traducerea mai înlătură din farmecul cărţii, dar chiar şi aşa, Academia Coşmarurilor rămâne o lectură extraordinară.

Dean Lorey a folosit reţeta de succes: un pic umor, mult suspans şi o idee originală, toate puse în acţiune de personaje fascinante.

Charlie Benjamin este un băiat ce trăieşte alături de mama şi de tatăl lui exagerat de protectori. Vă vine să credeţi că Charlie nu a fost la o şcoală adevărată niciodată, din pricina părinţilor săi speriaţi şi a talentelor sale neobişnuite? Charlie i-a băgat în sperieţi încă de la grădiniţă, când avea coşmaruri ce provocau haos împrejur. Vedeţi voi, Charlie Benjamin nu este tocmai un băiat obişnuit, el are un talent pe care profesioniştii îl numesc Harul. Charlie deschide în somn portaluri spre Adâncuri, o lume paralelă, sălaşul monstrilor din coşmaruri. De fiecare dată când Charlie are un coşmar, un monstru ajunge pe Pământ.

Bineînţeles că aceşti copii deosebiţi, precum Charlie, au un loc creat special pentru ei: Academia Coşmarurilor, construită din epavele unor ambarcaţiuni din toată lumea, toate ridicate pe trunchiul unui enorm copac.http://pics.livejournal.com/deanlorey/pic/0004a6xx

La Academie, doamna Director Brazenhope îi împarte pe elevi în două categorii: Expulzatori şi Adâncomanţi. Expulzatorii se luptă cu creaturile din Adâncuri, iar Adâncomanţii creează Portaluri. Charlie este o rariate chiar şi printre copii de la Academie, el este o dublă-ameninţare, adică este şi Expulzator şi Adâncomant.

Cea mai mare problemă a lui Charlie este Harul: are atâta putere încât nu şi-o poate controla, iar din greşeală el deschide Portaluri uriaşe spre Cercul Interior, sălaşul celor mai periculoşi monştrii din Adâncuri, Numiţii. Un singur Numit se află pe pământ, Verminion, dar Charlie provoacă o catastrofă, iar Verminion nu va mai fi singur.

Cred că este suficient, nu voi dezvălui mai mult din această carte, căci aventura eroului principal este atât de palpitantă încât nu merită să vă iau din suspans.

Această carte este una dintre cele mai captivante pe care le-am citit vreodată! Sunt convins că după ce veţi termina de citit Academia Coşmarurilor, vă va fi „foame” de următorul volum, Răzbunarea Monştrilor, şi nici atunci nu veţi fi sătului, căci aceste cărţi sunt înrobitoare!

Anunțuri

5 comentarii

  1. Recenzia ta m-a facut sa vreau cartea:| Si daca mai vreau multe o sa ma puna mama sa mananc foi de carti in loc de mancare:)) whatever.
    Charlie pare a fii urmatorul Harry Potter 😀 chiar daca nu au legatura bla bla, dar e cam acelasi lucru un tip ciudat in adevaratul sens al cuvantului si el e singurul care poate salva lumea:D.


  2. Iti spun sincer, cartea asta chiar e grozava! Merita citita mai presus de celelalte pe care le-am prezentat 😉


  3. […] găsit la târg Monster Madness (sau Monster Revenge în UK) şi Monster War, continuările seriei Academia Coşmarurilor, de Dean Lorey. Sunt în engleză, dar nu are nicio […]


  4. […] ACADEMIA COŞMARURILOR, de Dean Lorey (editura Corint Junior) […]


  5. Ma pasionat f.f. mult aceasta carde dar continuarea unde o gasesc?pentru ca ma pasiont tare prima carte si vreau sa aflu sfarsitul povestii:DLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: