h1

Bun venit în Ţinutul Magic: Fablehaven, de Brandon Mull

octombrie 13, 2009

https://i2.wp.com/www.cartiabc.ro/images/D/Fablehaven_Tinutul-magic.jpgFABLEHAVEN: ŢINUTUL MAGIC este primul volum din seria Fablehaven, de Brandon Mull. Seria este promiţătoare şi apreciată de multă lume (printre care şi Christopher Paolini, autorul ciclului Moştenirea, care o numeşte Una dintre cele mai frumoase cărţi fantasy citite!) , iar un film cu un buget uriaş este aşteptat să apară.

Dacă ar fi să compar Fablehaven cu alte cărţi, acelea ar fi Cronicile Spiderwick (de Holly Black şi Tony DiTerlizzi) şi Cronicile din Narnia ( de C.S. Lewis). Acţiunea este total diferită, dar personajele fantastice şi sălaşurile lor sunt foarte asemănătoare.

Fablehaven este refugiul tuturor tipurilor de creaturi fantastice: începând de la zâne, satiri şi nimfe până la troli, vrăjitoare sau drăcuşori.

Ce mi-a plăcut foarte mult la această carte a fost începutul, care pare real, ceea ce îl face pe cititor să se pună în locul personajelor principale: Seth şi Kendra.

Cei doi fraţi stau la bunicul Sorenson cât timp părinţii lor sunt plecaţi. La început totul li se părea cât se poate de obişnuit, cu excepţia a două reguli: să nu se ducă niciodată în pădure şi să nu intre în hambar. Asta îi nelămureşte, iar Seth este destul de curios încât să nu mai ţină cont de prima regulă. Astfel, copiilor le este înfăţişat ţinutul magic în care să află.

https://i2.wp.com/www.fantasticfiction.co.uk/images/n51/n256749.jpg

Coperta volumului 2, Rise of the Evening Star

Până aici totul este frumos, chiar minunat. Dar, ca în orice ţinut magic, echilibrul este stabilit şi de existenţa unor creaturi puse pe rele.

Seth şi Kendra pornesc într-o misiune dificilă, în încercarea de a salva întreg ţinutul Fablehaven şi locuitorii lui.

Brandon Mull s-a descurcat foarte bine, având în vedere faptul că Fablehaven: Ţinutul Magic este prima lui carte. Cel mai mult mi-a plăcut că a adaptat creaturile fantastice la lumea reală. Nu s-a obosit să creeze un ţinut inexistent, ci pur şi simplu a transformat lumea pe care o ştim cu toţii în ceva magic.

Am fost  încântat de această carte şi o recomand în special fanilor Spiderwick!

Iar aventura nu s-a încheiat. Pe la începutul lui 2010, va apărea şi cartea a doua…

La sârşitul anului şcolar, Kendra şi Fratele ei, Seth, se întorc în Fablehaven, un refugiu pentru creaturile magice şi mitice. Bunicul Sorenson, îngrijitorul acestei proprietăţi, invită trei specialişti- un maestru al poţiunilor, un colecţionar de relicve magice şi un vânător de creaturi mistice- ca să-l ajute să protejeze ţinutul de Societatea Luceafărului-de-Seară, o organizaţie străveche hotărâtă să pătrundă în rezervaţie şi să fure un vestigiu ascuns, investit cu o mare putere.

Nu au prea mult timp la dispoziţie. Societatea asaltează porţile. Dacă vestigiul cade în mâinile duşmanilor, ar putea atrage distrugerea altor rezervaţii şi poate chiar a întregii lumi. Va învăţa Kendra la timp să se folosească de darurile făcute de zâne? Va reuşi Seth să nu intre în bucluc?

7 comentarii

  1. Dintre toate noutatile pe aceasta o vroiam foarte mult, ador creaturiile fantastice intr-un fel traditionale, iar acum sunt convinsa, dupa ziua mea dau o rainta in librarii si sigur o voi lua pentru vacanta de iarna:D Am citit doar titlul capitolului I era ceva legat de o vacanta normala sau ceva de genu’ nu mai stiu, dar pare super interesanta. 🙂


  2. Hmmm… Vlad, sti serialul acela „Refugiul” de pe AXN. In engleza este „Sanctuary”. Si era vorba despre ceva asemanator: un loc unde sunt aduse creaturi de tot felul… ma rog, numai ca protagonistii sunt adulti. Este cumva ceva asemanator?


  3. Nu stiu serialul, s-ar putea sa se asemene. In orice caz, e foarte tare cartea!


  4. Am inceput-o si eu, dar n-am citit decat vreo 60 de pagini. Apoi am uitat de ea, si am inceput altceva. Silvana a citit-o pe toata, zicea ca desi este genul de poveste pentru copii, te prinde :D.


  5. […] Copiii Împăratului Roşu) şi FABLEHAVEN- LUCEAFĂRUL DE SEARĂ, continuarea cărţii de succes Fablehaven- Ţinutul Magic, de Brandon Mull. Ambele cărţi se vor găsi în magazinele de specialitate în câteva […]


  6. […] ce are ca premiu un exemplar din Fablehaven 2- Luceafărul de Seară, continuarea cărţii Fablehaven- Ţinutul Magic, de Brandon […]


  7. eu am cartea asta tinutul magic si chiar acum o citescLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: