h1

SKULDUGGERY PLEASANT: Enigmaticul detectiv-schelet

Octombrie 10, 2009

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2009/09/skulduggery-pleasant.jpg?w=228&h=344Trei lucruri mi-au plăcut la SKULDUGGERY PLEASANT, de Derek Landy: misterul, suspansul şi acţiunea. Cartea îmbină mai multe stiluri literare: atât fantasticul, stilul poliţist cât şi aventura.

Şi să nu uit de copertă: foarte frumoasă! Îmi place mai mult decât cea din străinătate.

Încă de la început povestea este captivantă, introducându-ne în cazul misterios al morţii scriitorului Gordon Edgley.

Pe parcurs, latura fantastică a cărţii se dezvoltă din ce în ce mai mult, astfel încât până la sfârşit avem parte de magie, vampiri, mistere şi multe altele. Deşi la început nu am anticipat complexitatea cărţii, autorul Derek Landy a reuşit să creeze nişte situaţii destul de complicate şi nişte întorsături de situaţie neaşteptate.

În Skulduggery Pleasant nu îţi dai seama atât de uşor cine sunt băieţii buni. Sunt ciudaţi şi nu prea se aseamănă cu eroii obişnuiţi. Ce ziceţi de un detectiv-schelet care înfruntă forţele răului?

Personajul principal, Stephanie Edgley, de 12 ani, primeşte o moştenire enormă, în urma morţii unchiului ei, scriitor de cărţi fantastice şi de groază.

Aflându-se în casa răposatului, fetiţa este atacată de un individ necunoscut şi salvată de la moarte de Skulduggery Pleasant, un fost prieten al unchiului ei.

https://i0.wp.com/www.bcplib.org/images/Kids/Book%20Images/Skulduggery%20Pleasant.jpgEi bine, începutul nu sună a carte fantasy, ci a roman poliţist. Staţi să vedeţi ce urmează…

Skulduggery Pleasant îşi dă jos ochelarii de soare, pălăria, eşarfa şi peruca, lăsându-şi la iveală minunatul…CRANIU (de aici încep ciudăţeniile). Stephanie este şocată să îşi dea seama că are de a face cu un detectiv-schelet în toată puterea cuvântului. Deşi pentru ea este ceva nemaivăzut, Skulduggery s-a obişnuit de mult cu noul său aspect.

După ce Stephanie este lămurită cine sunt duşmani şi ce vor de la ea, acţiunea propriu-zisă a cărţii începe. Skulduggery, despre care aflăm că este un magician, şi Stephanie, noua lui prietenă, pornesc în căutarea Sceptrului Anticilor.

Dar nu sunt numai ei în căutarea acestui sceptru, ci şi Nefarian http://nicolepoliti.files.wordpress.com/2009/06/sp.jpgSerpine, duşmanul lor principal.

Cine va reuşi să pună mâna pe Sceptrul Anticilor, un instrument atât de puternic încât îi poate aduce înapoi pe pământ pe Cei Fără Chip, neîndurătorii zei din trecut?

Nu am fost dezamăgit de Skulduggery Pleasant: este o aventură plină de suspans, o carte pe care nu o vei lăsa din mână! Iar aventura nu s-a terminat: urmează să apară Skulduggery Pleasant: Playing With Fire, Skulduggery Pleasant: The Faceless Ones şi Skulduggery Pleasant: Dark Days.

Drepturile cinematografice au fost deja cumpărate de Warner Bros, iar un film este aşteptat să apară în 2010.

Anunțuri

22 comentarii

 1. Pare super interesanta. Am vazut-o azi in librarie si n-am stiut ce sa zic despre ea, nu stiu, sa vad ce carti/cadouri primesc de ziua mea si poate am s-o cumpar.

  O intrebare: Clipul acela reprezinta ceva legat de film? Adica va fii o animatie?:|


  • Auziti eu sunt din BaiaMare nu stie careva unde gasesc si celelalte carti:playing with fire etc.?


   • Am auzit ca va fi un film dar nu sunt sigur.


 2. Nu, clipul e reclama la carte


 3. Atat de multe cari bune, atat de putin timp! Superba recenzie!


  • *carti, scz


 4. Ma bucur ca ti-a placut recenzia :). Ce sa zic, timpul ca timpul , mie banii mi se par mai importanti. costa multicel cartile astea, dar merita.


 5. Timp poti sa-ti faci, da’ bani deunde? Nu putem sa-i scoatem la imprimanta:))


 6. :)) O sa ajungem sa furam carti :))


  • Daca pentru SP au pus 45 care nu are cine stie ce coperta:| si asta ar fi trebuit normal sa atinga maxim 35 de Ron. Ma intreb pentru Tunele Sangelui vor pune tot cel putin 40?

   Whatever.


 7. Ce să spun, într-adevăr, sunt cam mari preţurile, dar nu cred că se va ajunge la un preţ aşa de mare pentru Tunelele Sângelui. Iar legat de SP, mie chiar îmi place coperta si cartea este cartonata cu supracoperta, in timp ce Tunelele Sangelui e necartonata si fara supracoperta. Imposibil sa fie 40. Poate 30.


  • Cu supra coperta? Eu am vazut-o in oras si e softcover cu clapete:|


 8. Are supracoperta! Si e hardcover! Ma refer la Skulduggery. O am acasa. Sigur e asa.


 9. Foarte interesanta cred si eu. Am trecut ieri prin librarie si chiar la carti Sf m-am uitat. Mie imi pare interesanta si o s-o citesc.


 10. Am citit-o de curand. Super misto cartea. Deabia astept sa apara in Romania si celalate parti


 11. e absolut bestiala.nu am cuvinte.cand am citit-o am ramas maska de cat de buna poate fi acea carte.abia astept sa apara si celelalte volume …….abia daca mai am rabdare


 12. Chiar ma intreb cand vine volumul 2 ca am citit un paragraf in care era prezentat Skulduggery inpuscand-o pe Valkyrie…..wow:O:O:O:O:O:O:O


 13. styti cand apare volumul 2 in romania? ^.^ 😉


  • Din pacate nu se stie..


 14. Exista mai multe carti Skulduggery Pleasant?


  • da, insa doar in strainatate


 15. Am citit cartile si sunt mai multe. Dupa Dark Days mai vin Mortal Coil, ….., … si vol 8. Sunt extrem de tariLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: