h1

Tânărul Samurai: Calea Războinicului

octombrie 3, 2009

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2009/07/tanarul_samurai.jpgTÂNĂRUL SAMURAI: CALEA RĂZBOINICULUI este o lecţie de viaţă. O incursiune în Japonia secolului XVII, un tărâm atât de diferit de ceea ce cunoaştem noi, europenii.

Mi-a plăcut totul la această carte. În primul rând am fost foarte fascinat de ideea de a citi despre ceva necunoscut mie. Nu ştiam la ce să mă aştept de la Japonia, de la samurai, ninja şi tradiţiile din acele meleaguri.

Jack Fletcher a fost ghidul meu în lumea Japoniei. Tânărul englez de 12 ani, rămas de unul singur în Japonia, a fost adoptat de unul dintre cei mai renumiţi samurai: Masamoto Takeshi. Viaţa lui se schimbă radical, iar nimic nu mai este ca înainte.

Samuraii sunt persoane foarte bine pregatite atât spiritual cât şi fizic. Calea Samurailor este foarte dură, numai cei mai buni supravieţuiesc. Jack trebuie să urmeze această cale, numită bushido.

Japonezii sunt foarte bine organizaţi şi apreciază foarte mult repesctul. Samuraii, gărzile Împăratului, sunt cei mai buni dintre războnici, care impun o ordine foarte riguroasă.

Dovadă este scena în care un bătrân nu vede alaiul samurailor apropriându-se, iar capul îi este tăiat pentru că nu a făcut o plecăciune.

Lumea Japoniei vine şi mai aproape de cititor datorită cuvintelor japoneze folosite de autor, toate fiind traduse în dicţionarul de la sfârşitul cărţii.

Jack îşi face şi prieteni, dar şi duşmani. Mulţi dintre japonezi nu îi tolerează pe gaijini, adică pe străini. Pentru băiat este foarte greu să îşi găsească un prieten în care să aibă încredere. Diferenţele dintre el şi japonezi sunt atât de mari încât adaptarea la noua sa viaţă este foarte dificilă.

https://i0.wp.com/lh3.ggpht.com/_rwb7iYCfthM/SgiqCfNxMuI/AAAAAAAABR4/Yk_rX6CndSI/warrior.jpg

Coperta americană pentru Calea Războinicului

Şcoala Celor Două Ceruri, Niten Ichi Ryu îi perfecţionează lui Jack educaţia pentru a deveni un samurai, dar este în acelaşi timp şi o mare provocare. Diferiţi sensei îl iniţiază în arta kyujutsu, kenjustsu sau taijustu. Marea ameninţare nu o reprezintă doar periculoşii asasini ninja, ci şi alţi tineri samurai care nu sunt deloc prietenoşi.

Lucrurile iau o întorsătură atunci când este dat startul competiţiei Taryu-Jiai, o luptă între cele două mari şcoli pentru samurai din Kyoto. Jack alături de prietenii săi Saburo şi Akkiko luptă împotriva a trei elevi ai şcolii Yagyu. Dare oare cine va câştiga această competiţie?

Plină de suspans, mister şi foarte captivantă, Calea Samuraiului e o carte pe care le-o recomand tutoror! Pentru mine a fost ca fost un mijloc de relaxare. Am învăţat foarte multe din viaţa japonezilor. Această carte te face să priveşti lumea cu alţi ochi.

Acum aştept continuarea, CALEA SABIEI, care va apărea în curând tot la Corint Junior.

#O carte asemănătoarea acesteia este Shōgun, de James Clavell, apărută în colecţia Biblioteca Adevărul.

#Drepturile de ecranizare pentru Tânărul Samurai au fost cumpărate de compania englezească Coolabi.

Reclame

8 comentarii

 1. Frumoasa recenzie! Inca o carte adaugata la lista… sau, ma rog, viitoarea lista, pentru ca momentan tata nu-mi mai permite sa cumpar nimic pana nu termin cartile fantasy necitite… of, oricum, toate la timpul lor!


 2. Mersi :). E foarte tare cartea, si nu e fantasy, asa ca poate tatal tau face o exceptie


  • Slabe sanse :))


 3. […] TÂNĂRUL SAMURAI- CALEA RĂZBOINICULUI, de Chris Bradford (editura Corint Junior) […]


 4. Salut!

  Sti cumva daca a aparut si celelalte volume din tanarul samurai?


 5. Sigur nu va mai aparea si al doilea volum?!e 2013…mai sunt cateva zile si suntem in 2014..de ce s-au mai obosit sa traduca primul volum daca nu au de gand sa il continuie?:(asa s-a procedat si cu Alchimistul si Magicianul de Micahel Scott..au fost traduse primele 2 volume din cele 7 carti…macar aici sa fie tradus si al doilea volum.daca tot au facut reclama la el:)) Sarbatori fericite si un an nou feirict!

  P.S. inca mai am speranta ca va fi tradus si al doilea volum!


  • cred ca sunt foarte mici sansele sa apara un al doilea volum, mult mai usor ar fi sa il cumperi in limba englezaLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: