h1

Jocurile Foamei, de Suzanne Collins

Septembrie 17, 2009

https://i2.wp.com/www.clopotel.ro/funny/imgs/concursuri/File/Jocurile-foamei.jpgNu mi-am imaginat că Jocurile Foamei (Suzanne Collins, editura Nemira Junior) va fi o lectură atât de captivantă. Trebuie să recunosc că atunci când am citit din primul capitol pe siteul editurii Nemira, nu am fost prea impresionat, chiar am renunţat după câteva pagini. Probabil că avusesem o zi proastă. Mi-am luat Jocurile Foamei de când a apărut, dar până acum nu mi-am făcut „curajul” să o citesc.

După ce terminasem primul capitol, deja intrasem în pielea personajului Katniss Everdeen şi începusem să înţeleg situaţia dificilă a acesteia. Katniss locuieşte în ceea ce a fost odată America de Nord, mai exact în Naţiunea Panem. Naţiunea Panem a avut la început 13 districte, dar în urma unei rebeliuni a districtelor asupra Capitoliului, conducerea acestora, a fost distrus districtul 13. Katniss locuieşte în districtul 12, cel mai sărac dintre toate.

Ca simbol al supremaţiei Capitoliului, în fiecare an are loc un spectacol sângeros, Jocurile Foamei. Un băiat şi o fată din fiecare district, în total 24 de persoane cu vârste curpinse între 12 şi 18 ani, sunt lăsaţi de unii singuri într-o arenă unde nu există decât o singură regulă: TREBUIE SĂ SUPRAVIEŢUIEŞTI.

Katniss ajunge să participe la aceste Jocuri ale Foamei, iar până la sfârştitul cărţii se află într-o continuă luptă pentru a-şi păstra viaţa. Dar niciodată nu se şte dacă va reuşi să supravieţuiască printre ucigaşi profesionişti, „colegii ei de joc”.

Sfârşitul a fost, într-adevăr, impresionant. Abia aştept continuarea cărţii, volumul 2, Catching Fire. Sunt curios ce idei mai are această talentată autoare.

N-aş putea spune că Jocurile Foamei a fost o carte fantasy, ci mai degrabă o carte SF şi de pură aventură! O recomand tuturor, nu o veţi putea lăsa din mână!

Anunțuri

4 comentarii

  1. […] Cine nu şi-ar dori să câştige una dintre cele bune cărţi ale anului, continuarea Jocurilor Foamei, de Suzanne Collins? Volumul SFIDAREA, de Suzanne Collins, poate fi a […]


  2. […] JOCURILE FOAMEI şi SFIDAREA, de Suzanne Collins (editura Nemira) […]


  3. am citit-o si chiar e bestiala!!! volumul 2 ,de necrezut, dar e mai bun ca primul!!!


  4. […] pentru JOCURILE FOAMEI (The Hunger Games – se va lansa pe 23 martie 2012), ecranizarea primului volum din seria cu acelaşi nume scrisă de Suzanne Collins! Cred că filmul va fi foarte reuşit şi am […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: