h1

Saga lui Darren Shan- Ucenicul Vampirului, de Darren Shan

Septembrie 8, 2009

https://i1.wp.com/www.librarie.net/coperta/ucenicul-vampirului-darren-95647.jpgVolumul 2 din Saga lui Darren Shan, Ucenicul Vampirului (acelaşi nume îl are şi filmul ce are la bază primele 3 cărţi din serie), a fost diferit de primul. Nu a fost mai prost, ci doar diferit. Personajul principal, Darren, acum semivampir, este mai puternic, ceea ce îl face mai sigur pe el. Pentru mine asta a însemnat un pic mai puţin suspans: ştiam sigur că un semivampir nu este deloc vulnerabil. Dar autorul a avut o idee ingenioasă, iar spre sârştiul cărţii i-a scăzut puterile semivampirului a cărui latură umană refuza să bea sângele semenilor săi.

Circul Ororilor ne-a fost dezvăluit dintr-un alt punct de vedere: prin ochii circarului. Darren şi domnul Crepsley s-au alăturat circului, iar băiatul a avut ocazia să vadă cum funcţionează acesta în spatele cortinelor, în culise. I-a cunoscut mai bine pe unii dintre circari, care par mai umani în afara spectacolului. Darren s-a împrietenit cu Evra, băiatul-şarpe, care în afară de faptul că are un aspect ciudat (este acoperit de solzi), este ca orice alt băiat obişnuit. Darren încearcă să îşi facă şi prieteni cu adevărat umani, iar aceştia sunt un băiat isteţ şi curios, Sam, şi un ecologist înfocat, R.V. (Reggie Veggie).

https://i0.wp.com/images.harpercollins.co.uk/hcwebimages/hccovers/044100/044122-FC50.jpg

Ce părere aveţi de coperta britanică a cărţii?

O nouă prezenţă misterioasă în carte este domnul Tiny, un personaj straniu, care pare pe atât de binevoitor pe atât de periculos.

Domnul Tiny este şeful Omuleţilor, nişte fiinţe cu mantii albastre care mişună prin circ şi au diverse ocupaţii. Darren şi Evra sunt responsabili să îi hrănească pe Omuleţi. Când ecologistul R.V. află că Darren vrea să ucidă o oaie numai pentru a hrăni acele creaturi micuţe, este pe cale să sune poliţia. Iar pentru a-şi face misiunea aşa cum trebuie, R.V. se hotărăşte să îl elibereze şi pe omul-lup din cuşca sa. Omul-lup îl lasă pe ecologist fără braţe (ăsta a fost un eveniment macabru!). Apoi, bestia înfometată îl urmăreşte pe Sam, iar Darren pleacă în ajutorul lui. Aici îşi dă seama semivampirul că este foarte slăbit, din cauză că a refuzat să bea sânge uman.

Finalul este singura parte a cărţi cu adevărat horror: Sam este ucis de omul-lup în faţa lui Darren, care nu poate face nimic. Iar domnul Crepsley vine cu o idee înfiorătoare: Darren trebuie să îi bea sângele lui Sam pentru a păstra în viaţă o parte din spiritul acestuia. Bineînţeles, acest lucru oribil îl face şi pe semivampir să se simtă mai bine. Totuşi creaturile nopţii au nevoie de sânge.

https://i0.wp.com/csos.movieset.com/download/movieset/s/2tjqcu/images/efgz9d-560x420.jpg

Domnul Crepsley şi Madam Octa

La începutul cărţii mă gândeam că seria nu va mai fi interesantă, odată ce personajul principal nu mai este om şi nu mai umblă prin necunoscut. Dar nu a fost deloc aşa, căci în această carte vampirii au şi ei slăbiciunile lor.

La editura Corint Junior urmează volumul 3, Tunelele Sângelui, care se va lansa în România odată cu filmul, ceea ce înseamnă anul viitor…

Anunțuri

4 comentarii

 1. Mda, tocmai in 2010 in iarna. E bine totusi, dar totusi nu e bine. E bine ca e aproape de vacanta intersemestriala, dar totusi nu e bine ca apare tarziu :(.
  Eh, abia astept cartea a3a o astept de anul trecut.


  • Si o sa o mai astepti un car de ani…
   Iti dau un sfat: citeste-o in engleza. E foarte usoara, o intelegi fara probleme.


   • Da, chiar m-am gandit la asta si am si facut rost de toata saga in versiune electronica, dar totusi as prefera cartea. Poate o printez undeva.


 2. AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! A zis cineva ca are TOATA SAGA in versiune elecronica??????????????? AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! CUm pot face si eu rost de ea?????? PLZ PLZ PLZ PLZ!!!!!!!!!! Raspunde-mi repede, te roooooooooog\!!!!!!!!!!!!!!!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: