h1

Alte apariţii la Corint Junior

septembrie 3, 2009

Mă bucur foarte mult să aflu că editura Corint Junior continuă să publice bestselleruri ale literaturii fantasy şi nu numai. Printre titlurile ce urmează să se lanseze la editură se mai numără şi…

ALCATRAZ ŞI BIBLIOTECARII MALEFICI, de Brandon Sanderson

Un EROU

cu un talent incredibil

de a… strica toate lucrurile.

O MISIUNE pe viaţă

şi pe moarte…

pentru recuperarea

unei puguliţe cu nisip.

O teribilă AMENINŢARE

ivită din partea

temutei reţele secrete a… librarilor ce conduc lumea.

ALCATRAZ SMEDRY e un băiat ce pare predestinat să producă numai stricăciuni. Când primeşte o punguliţă cu nisip, la cea de-a treisprezecea aniversare, întreaga sa viaţă ia o întorsătură stranie. Cum nu conţine un nisip oarecare, punguliţa este… şterpelită de cultul librarilor malefici care urmăresc să cucerească întreaga lume, prin răspândirea dezinformărilor şi suprimarea adevărului. Nisipul le oferă librarilor malefici avantajul necesar dominaţiei planetare. Alcatraz trebuie să-i oprească… infiltrându-se în biblioteca locală, înarmat doar cu nişte ochelari şi cu o stângăcie nemaiîntâlnită.

https://i0.wp.com/nozama.typepad.com/photos/uncategorized/2008/02/01/brandonsanderson_3.jpg„BRANDON SANDERSON” este pseudonimul pentru Alcatraz Smedry. Editorul său din Tărâmurile Tăcerii este cel care l-a obligat să folosească un nume de împrumut, deoarece memoriile de faţă sunt publicate ca o lucrare de ficţiune.

În realitate, Alcatraz chiar cunoaşte o persoană cu numele de Brandon Sanderson, dar respectivul este scriitor de literatură fantastică şi, prin urmare, este predispus la fel şi fel de accese şi răbufniri himerice în forme literare. Alcatraz ştie însă din surse demne de încredere că Brandon Sanderson este de fapt analfabet şi îşi dictează romanele fluviu, excesiv de greoaie şi de lungi, plantei sale, Contele Duku.

În general, se presupune că Brandon a înnebunit cu mai mulţi ani în urmă, dar, datorită stilului său literar foarte ciudat, puţini sunt cei care ştiu cu adevărat ce s-a întâmplat cu el.

Ceea ce se cunoaşte este că îşi petrece timpul vizionând filme ştiinţifico-fantastice, când mănâncă floricele de porumb şi brânză de capră (separat, nu deodată), încercând să-i avertizeze pe oameni despre primejdiile pe care le reprezintă Marea Conspiraţie Pisicească.

În plus, se ştie că i-a fost anulată legitimaţia de bibliotecă, în şaptesprezece ocazii diferite.

Cartea este tradusă de Sorin Voinea, are 320 de pagini (format 14 x 18 cm) şi va costa 54,9 lei.

CARTOGRAFI ÎN ŢINUTUL MONŞTRILOR- Feriţi-vă de bivolotriceri!, de Rob Stevens

Finalistă la Waterstone’s Children’s Book Prize 2009

HĂRŢI, MONŞTRI, PERIPEŢII!

Proaspăt numit cartograf al amiralului Rupert Lilywhite, Hugo Baley este gata să pornească într-o călătorie la capătul lumii.

Dar nici în cele mai urâte vise ale sale (sau poate chiar acesta este cel mai negru coşmar posibil?), Hugo nu şi-a imaginat că poate ajunge

să rătăcească pe o insulă pe care porcii zboară, şoriceii fac glume, iar BIVOLOTRICERII însetaţi de sânge încearcă să te mănânce!

O nouă serie de aventuri extraordinare despre cum se fac hărţile, cum se leagă noi prietenii şi cum se scapă în ultima clipă din primejdii. . .

Primul volum din seria Cartografi În Ţinutul Monştrilor este tradus de Carmen Botoşaru, are 304 pagini (format 14×18 cm) şi va costa 49,99 lei.

PORŢI DE CRISTAL

Cartea întâi INSULA

de autorii de bestselleruri:

REBECCA MOESTA

coautoare a seriei STAR WARS: Young Jedi Knights

KEVIN J. ANDERSON

coautor al trilogiei PRELUDIUL DUNEI

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2009/07/porti-de-cristal.jpg

Gwen şi Vic, doi veri de paisprezece ani, locuiesc împreună încă de când părinţii lui Gwen au murit în mod misterios, iar mama lui Vic a dispărut. Asta până ce tatăl lui Vic, care este savant, îi transportă din greşeală printr-o poartă magică de cristal până pe insula Elantya, ai cărei locuitori sunt posesorii unei cunoaşteri bazate pe un amestec de fizică avansată şi vrăjitorie. Curând, Vic şi Gwen intră într-o vâltoare de evenimente care implică magie străveche, creaturi demonice şi bătălii înfricoşătoare, legate de o dispută cu rasa acvatică a merlonilor. Conflictul dintre înţelepţii întunericului şi cei ai luminii ţine de la începuturile timpului şi îi va ajuta pe cei doi veri să-şi descopere originile misterioase.

Insula este tradusă de Dan Doboş (traducătorul seriei Tunele), costă 44,90 lei şi are 368 de pagini (13×20 cm)

„O intrigă extraordinară.” – Kirkus Reviews

„Cititorii vor aştepta cu nerăbdare continuarea poveştii.” – KLIATT

„Un fermecător roman pentru tineri…

îi va face să întoarcă nerăbdători pagină după pagină.”

–       Terry Brooks, autorul cărţii The Sword of Shannara,

bestseller New York Times

În curând la CORINTeens, marcă înregistrată a CORINT JUNIOR

cartea a doua din Trilogia PORŢI DE CRISTALOCEANUL

şi cartea a treia – CERUL


https://i1.wp.com/www.dragoncon.org/images/guest-photos/907.gif REBECCA MOESTA este fiica unui profesor/scriitor/teolog britanic şi a unei sore medicale de la care a învăţat să iubească atât cuvintele, cât şi cărţile. Moesta are o diplomă

de master în administrarea afacerilor obţinută la Boston University şi, în ultimii douăzeci de ani, a fost implicată în toate aspectele redactării, publicării şi scrierii cărţilor.

A fost de asemenea profesor, începând cu grupele de grădiniţă şi terminând cu nivelul universitar.

Moesta este autor şi coautor a mai mult de treizeci de cărţi, printre care Buffy the Vampire Slayer: Little Things, multipremiata serie Star Wars: Young Jedi Knights, la care a colaborat cu soţul ei, Kevin J. Anderson. Descriindu-se ca fiind o „gadgetologistă”, Rebecca adoră călătoriile, mersul la cinema şi să afle despre (uneori şi să colecţioneze) cele mai noi dispozitive electronice.

https://i1.wp.com/2.bp.blogspot.com/_YhrLAYLQ8So/R6E92ewlDuI/AAAAAAAACAs/AvtdeFc7LX0/s400/Kevin+J.+Anderson.jpgKEVIN J. ANDERSON este autorul a mai bine de optzeci de cărţi, printre care Captain Nemo, The Martian War, Hidden Empire, A Forest of Stars şi multe romane extrem de populare din seriile Star Wars sau X-Files. Împreună cu fiul lui Frank Herbert, Brian, este coautor al seriei Preludiul Dunei. A scris de asemenea zeci de benzi desenate şi romane ilustrate pentru Marvel, DC, Wildstorm, Dark Horse şi Topps. Tirajul cărţilor sale atinge şaptesprezece milioane de exemplare, tipărite în douăzeci şi nouă de limbi. Cărţile sale au câştigat numeroase premii şi apar în listele de „Cele mai bune cărţi ale anului”. În 1998 a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru: „Cea mai mare sesiune de autografe”.

RECRUTUL, de Robert Muchamore

Un roman dinamic, palpitant, fermecător şi chiar mai mult:

ţi-ai dori ca totul să fie adevărat… Sunday Express

O teroristă nu lasă persoanele străine să-i intre în apartament

fiindcă ar putea fi poliţişti sub acoperire sau agenţi ai serviciilor de informaţii, însă copiii ei îşi aduc colegii acasă, iar aceştia aleargă în voie peste tot.

Terorista nu ştie că unul dintre aceşti copii i-a montat microfoane în toate camerele din casă, a făcut duplicate după toate fişierele din computerul ei şi i-a furat agenda cu adrese.

Copilul lucrează pentru CHERUB.

Agenţii CHERUB au vârste cuprinse între zece şi şaptesprezece ani.

Ei trăiesc în lumea reală, strecurându-se pe lângă „radarele” adulţilor şi obţinând informaţii care-i trimit pe criminali şi pe terorişti la închisoare.

În mod oficial, aceşti copii nu există.

ROBERT MUCHAMORE s-a născut în anul 1972 şi şi-a petrecut treisprezece ani lucrând în calitate de detectiv particular. CHERUB: Recrutul este primul său roman.

Seria CHERUB a câştigat numeroase premii, printre care amintim:

 • Red House Children’s Book 2005, Marea Britanie
 • Bolton Childrens Book 2005, Marea Britanie
 • Medway Childrens Book 2005, Marea Britanie
 • Bishop Luffa Childrens Book 2005, Marea Britanie
 • Salford Childrens Book 2006, Marea Britanie
 • The Sakura Medal 2007, Japonia
 • Kingston Young Readers 2007, Marea Britanie

Deşi nu am citit volumul 1, m-am gândit să-i anunţ pe fanii acestei serii: anul acesta se lansează şi PIRATICA 2, de Tanith Lee.

(După cum observaţi, coperta nu prea seamănă cu cea a primului volum.)

Reclame

3 comentarii

 1. Ma mir ca au schimbat din LIBRARII in BIBLIOTECARII. Numai unul care nu cunoaste engleza ar putea spune ca LIBRARIAN inseamna LIBRAR. Ce prostie…
  Coperta de la PIRATICA 2 e oribila, trebuia sa se continue cu aia verde, sa fie o serie cu acelasi stil.
  Iar aia cu BIVOLOTRICERII nici macar nu e pe site. A fost acum cateva zile pt juma de ora cred, dupa care au scos-o… Varza de Bruxelles.


 2. Boooring


 3. […] Mai multe detalii aici. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: