h1

Cronicile Imaginarium Geographica: volumul I- Aici, În Tărâmul Dragonilor, de James A. Owen

iulie 26, 2009

Am fost foarte încântat de volumul I din seria Cronicile Imaginarium Geographica, de James A. Owen. Aici, În Tărâmul Dragonilor (Here, There Be Dragons) a fost un roman original datorită ideii autorului de a creea o legatură între diferite lumi imaginare cunoscute. Nu am trecut cu vederea nici ilustraţiile excepţionale realizate tot de James A. Owen. Sunt atât de sugestive şi se aseamănă atât de mult cu ilustraţiile vechilor cărţi ale lui Jules Verne încât uneori aveam impresia că sunt fotografii şi nu desene!

https://i0.wp.com/www.librariabucuresti.com/pics/produs/mare/aici-in-taramul-dragonilor-James-Owen.jpg

Romanul Aici, În Tărâmul Dragonilor începe într-un stil poliţist, apoi devine o poveste pur fantasy. Spre satisfacţia cititorului, în carte întâlnim personaje consacrate precum căpitanul Nemo, pe Mordred, regele Arthur, Morgana sau Monstrul din Loch Ness, locuri cunoscute precum Stonehenge sau insula Avalon, iar sfârşitul cărţii este cât se poate de neaşteptat, deoarece descoperim nişte lucruri de necrezut despre scriitori precum C. S. Lewis, J.R.R. Tolkien, Charles Williams, J. M. Barrie sau H.G. Wells. Nici celebra Cutie a Pandorei nu lipseşte din carte, aceasta având un rol foarte important!

Pe scurt: vă puteţi imagina ce ar fi dacă ar exista un loc în care toate lumile imaginare se întâlnesc cu realitatea? Cam despre asta ar fi vorba în Cronicile Imaginarium Geographica, o serie foarte interesantă care ar trebui citită de toţi amatorii genului fantasy.

Volumul 2 se numeşte În Căutarea Dragonului Roşu şi va apărea în curând tot la Corint Junior.

https://i1.wp.com/www.simonsays.com/assets/isbn/1416948503/BC_1416948503.jpg

Cruciada a început…

John, Jack şi Charles s-au reunit pentru a descrifra un mister: cineva îi răpeşte pe copiii din Arhipelagul Viselor. Singurul indiciu este un mesaj enigmatic adus de o fată stranie, cu aripi artificiale. Mai mult, descoperă şi că toate dragonavele legendare au dispărut, cu excepţia uneia.

Singura lor şansă de a salva lumea de un complot ţesut timp de secole este să caute ultima dragonavă – Dragonul Roşu -, într-o călătorie extraordinară, străbătând peisaje spectaculoase unde istoria, mitul şi legendele se îmbină pentru a spune cea mai veche poveste din lume. Şi, pe parcurs, vor învăţa că nu faptele de vitejie îi croiesc pe eroi…

Volumul 3 se numeşte Regele Indigo (The Indigo King), iar volumul 4 Dragonumbrele (The Shadow Dragons).

https://i2.wp.com/images.barnesandnoble.com/images/28240000/28243270.JPGhttps://i0.wp.com/www.fantasticfiction.co.uk/images/n62/n312400.jpg

2 comentarii

  1. hmm, doar primul volum il gasim in romana?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: