h1

Septimus Heap 4 – Expediţia, de Angie Sage

Iunie 12, 2009

https://i2.wp.com/2.bp.blogspot.com/_2sdEW3UTfU0/SagFVzis0lI/AAAAAAAAATo/7xZ9WpTzj4Y/s400/Expeditia+cop.jpg A trecut ceva timp de când anunţam lansarea volumului 4 din seria Septimus Heap, de Angie Sage, mai exact Expediţia. Să îmi fie ruşine, dar trebuie să recunosc că abia de curând am citit cartea. Am fost impresionat şi pot să spun că dintre toate volumele cred că acesta a fost cel mai bun. Poate datorită faptului că aventura personajelor a fost foarte interesantă, poate datorită stilului cărţii, dar în orice caz a fost ceva special la această carte.

Septimus, Jenna şi Beetle (Cărăbuş) caută o cale de a-i aduce înapoi în timpul lor pe Nicko şi pe Snorri, iar singurul care îi ajută este Marcellus Pye, bătrânul alkimist care deţine informaţii despre locul în care s-ar putea afla cei doi. Acest loc se numeşte Casa Foricşilor şi este o clădire în care toate timpurile se întâlnesc. Singura persoană care le dă de furcă atât lui Septimus cât şi celorlalţi este Tertius Fumigante, fantoma primului Scrib Ermetic Şef, care reuşeşte printr-un plan complex, ajutat de Merrin Meredith şi de o Creatură, să îl trimită pe Septimus Heap într-o Expediţie. Din fericire, Expediţia lui Septimus duce tocmai la Casa Foricşilor, unde locuieşte însuşi Hotep- Ra, primul vrăjitor NeObişnuit. Ajutaţi de Sam Heap, de scribul pe jumătate şobolan Ephaniah Gheb şi de mulţi alţii, Septimus, Jenna şi Beetle călătoresc prin pădure în încercarea de a-i găsi pe Nik şi Snorri. Salvaţi de Marcia Overstand, Septimus, Jenna şi Beetle reuşesc să îi aducă înapoi în timpul lor pe Nicko şi pe Snorri, care aşteptaseră acel moment îndelung.

Îmi place foarte mult lumea pe care a creat-o şi încă o dezvoltă Angie Sage. Micile detalii şi stilul cărţii creează iluzia unei lumii reale, o lume pe care oricine şi-o poate imagina, dar care, din păcate, există doar în imaginaţia cititorului.

Următoarea carte din seria Septimus Heap se va numi Sirena (Syren), iar autoarea a mai scris o carte numită Hârtiile Magice (The Magykal Papers), un fel de ghid al lumii lui Septimus Heap.

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2008/11/syren.jpg

https://i2.wp.com/www.harpercollins.com/harperimages/isbn/large/1/9780061704161.jpg

Anunțuri

5 comentarii

  1. Imi place coperta a cinecei carti din seria Septimus Heap…dar cand apare in Romania?Le-am citit pe primele 4 si o vreau neaparat pe a 5 !!!Dar si pe Magykal Papers o vreau .Daca aflati ceva contactati-ma la email:alexya95@yajoo.com.Va rog!


  2. nu stiu exact dar vreau si eu sa citesc 5-ul


  3. Mai trebuie sa asteptati pana prin martie, atunci apare Sirena. Despre The Magykal Papers nu stiu prea multe.


  4. aceasta carte nu se gaseste cartonata?


  5. […] EXPEDIŢIA, de Angie Sage (editura Corint Junior) […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: