h1

Aventurile lui Miles Miercuri, de Jon Berkeley

Aprilie 21, 2009

Aventurile lui Miles Miercuri este o trilogie scrisă de Jon Berkeley. A durat mult până să citesc primul volum, dar am fost foarte încântat de poveste.

AVENTURILE LUI MILES MIERCURI NR. 1 – PALATUL RÂSULUI (editura CORINT JUNIOR)

https://i1.wp.com/www.cartiabc.ro/images/D/Palatul-Rasului-detaliu.jpg

Miles Miercuri este un orfan ce locuieşte într-un butoi, pe un deal. Într-o noapte, Miles visează un tigru care îi spune că are stofă de circar, iar apoi se scoală şi observă că Circul Oscuro a sosit în orăşelul Larde. Ziua următoare, Miles pleacă la circ pentru a căuta tigrul pe care l-a visat, dar nu îl găseşte. Intrând la spectacol, Miles o vede pe Micuţa, o acrobată ce se aruncă de la mare înălţime, dar, cu ajutorul unor aripi, nu se loveşte în cădere. Miles descoperă că Micuţa este închisă într-o cuşcă, precum un animal. Miles fură cheile din vagonul Marelui Cortado (şeful Circului Oscuro) şi o salvează pe Micuţă, iar sub vagonul ei găseşte şi un bilet argintiu către „Palatul Râsului”.

În urmărirea lui Miles şi a Micuţei pornesc circarul Genghis şi Nimicul, o creatură ciudată, un fel de yeti al circului. Butoiul lui Miles este distrus, iar acesta, Micuţa şi Roşcovanul (ursuleţul de pluş al lui Miles) pleacă acasa la Lady Potârniche, o veche prietenă a lui Miles ce locuieşte într-un copac alături de multe pisici. Micuţa dezvăluie că este un Înger al Cântecului şi că a căzut din cer alături de Trăsnetul de Argint, alt înger ce a fost dus la Palatul Râsului de către Marele Cortado. Micuţa îi dă viaţă Roşcovanului , iar cei doi pleacă din Larde spre Palatul Râsului. Pe drum, se întâlnesc cu un tigru care îi duce în spinare, dau de exploratorul orb Baltinglass al Arabiei, care o cunoaşte pe Lady Potârniche, sunt răpiţi de gaşca Ţestelor Rase şi evadează în cele din urmă şi ajung la Palatul Râsului, unde îl găsesc pe Trăsnetul de Argint şi află adevărul. Miles mai află şi de Barty Fumble, un grozav circar care a dispărut după ce Marele Circ al său a fuzionat cu Circul Oscuro, iar soţia s-a a murit după ce a născut un băiat.

Circul Oscuro făcea o afacere, hipnotizându-i pe oameni în timpul spectacolelor şi secându-i de râs, pentru ca apoi să le vândă nişte licori speciale ale doctorului Tau-Tau şi să le redea pentru scurt timp râsul. Poliţia soseşte la Palatul Râsului, adusă de Lady Potârniche, iar Marele Cortado şi ceilalţi circari sunt arestaţi. Trăsnetul de Argint zboară înapoi în cer, dar Micuţa rămâne captivă pe Pământ din cauza unei vrăji cu care l-a salvat pe Miles Miercuri de Nimic. Miles mai află şi că tatăl său a fost Barty Fumble, ceea ce îl face foarte mândru.

AVENTURILE LUI MILES MIERCURI NR. 2 – OUL TIGRULUI

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2008/06/oultigrului.jpg

Când Circul Bolsillo ajunge în Larde, orfanul Miles Miercuri şi prietena sa înger, Micuţa, se alătură lor la minunatul şi haoticul spectacol. Curând, cei doi se întâlnesc cu Doctorul Tau-Tau, un ghicitor misterios care îşi dă importanţă, care i-a cunoscut cândva pe părinţii lui Miles şi care pretinde că tatăl băiatului este în viaţă. Miles pleacă în secret cu Doctorul Tau-Tau dar, suprinzător, căutarea tatălui său se schimbă rapid în căutarea unui Oul al Tigrului foarte râvnit şi puternic – o piatră legendară care conţine sufletul unui tigru. Nimeni nu ştie unde se află şi, pe măsură ce Miles şi Micuţa încep să pună împreună cap la cap informaţiile, ei descoperă curioasa legătură cu părinţii lui Miles. Ar putea Oul să fie cheia secretelor trecutului lui Miles?

A doua carte din Aventurile lui Miercuri de Jon Berkeley, continuă povestea fantastică şi uneori comică a lui Miles Miercuri, în timp ce băiatul se îmbarcă într-o altă aventură misterioasă în căutarea adevărului.

AVENTURILE LUI MILES MIERCURI NR. 3 – CHEIA FULGERULUI

http://shaukisbookcase.files.wordpress.com/2008/12/9780060755133.jpg

Hotărât să recupereze un Ou magic de Tigru, Miles Miercuri se pregăteşte să plece într-o călătorie cu prietena lui, Micuţa, un Înger al Cântecului. Împreună cu Baltinglass din Arabia, exploratorul orb, ei sunt destinaţi să călătorească peste mare şi prin deşert, către mătuşa lui Miles, Nura. Aceasta poate fi singura lor speranţă în găsirea cheii puterii Oului, şi să îl ajute pe Miles să îşi aducă tatăl înapoi. Dar aproape în urma lor se află căpetenia circului, Marele Cortado, şi un întunecat Înger al Somnului pe care nu îl va putea opri nimeni în a pune mâna pe Ou. Ar putea viaţa lui Miles să fie în pericol? Sfârşitul trilogiei pline de măiestrie şi hohote de râs – Aventurile lui Miercuri – a lui Jon Berkeley, explodează cu fiori de emoţie şi acţiune nonstop.

Jon Berkeley s-a născut în Dublin pe vreamea când hainele nu aveau revere, iar omul încă nu pasise pe Lună. A fost educat de dascăli severi, într-o şcoală în care nu puteai merge la toaletă decât dacă cereai voie în Irlandeză. John a lucrat mai bine de 20 de ani ca grafician liber-profesionist, iar de curând a început să scrie. Este autorul şi ilustratorul poveştii CHOPSTICKS, despre prietenia dintre un şoricel şi un dragon.
Mare parte din romanul Palatul Râsului a fost imaginat în timp ce îşi plimba câinele care nu îi este un interlocutor prea grozav.
Vizitează site-ul http://www.holytrousers.com/
Anunțuri

9 comentarii

  1. O serie minunata! Ce amintiri frumoase am legate de Palatul Rasului… ce pacat ca timpul nu se va putea da niciodata inapoi… 😦


  2. băi,ce păcat că sunt pe engleză


    • Primul volum e in romana, iar celelalte urmeaza sa apara si la noi, la CORINT JUNIOR 😉


  3. eu citesc primul volum si e f. interesant.


  4. mi se pare mie sau este si un film cu acest nume?


    • nu este un film cu acelasi nume, poate e un nume asemanator si te-ai inselat


  5. […] A doua carte din Aventurile lui Miercuri de Jon Berkeley, continuă povestea fantastică şi uneori comică a lui Miles Miercuri, în timp ce băiatul se îmbarcă într-o altă aventură misterioasă în căutarea adevărului. Se lansează…în toamna anului 2009 Recenzia primei cărţi, Palatul Râsului. […]


  6. am citit prima carte si a fost foarte super. As vrea sa stiu unde o pot gasi si pe a doua in romana?Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: