h1

Eclipsa, de Stephenie Meyer

martie 24, 2009

Tocmai am terminat de citit Eclipsa (volumul trei din seria Amurg, de Stephenie Meyer…cred că nu mai e nevoie să mai spun). Mi-a plăcut foarte mult această continuare a seriei.

Eclipsa

Eclipsa, volumul trei din seria Amurg, de Stephenie Meyer

Povestea începe cu oraşul Seattle, în care s-au petrecut foarte multe crime stranii. Edward crede că aceste crime au fost cauzate de un vampir nou-născut, incapabil să se controleze. Bella şi Edward trimit multe cereri de înscriere la mai multe facultăţi, iar Edward află de la Bella dorinţa ei de a-şi petrece timpul şi cu prietenul ei, Jacob. Tot în această perioadă, Alice Cullen are o previziune în care Victoria, vampirul care o vânează pe Bella, s-a întors în Forks. Deşi Edward se teme pentru siguranţa Bellei, ea insistă că se află în siguranţă alături de Jacob şi restul haitei de vârcolaci Quileute din La Push. Până la urmă, Edward acceptă şi o cere pe Bella în căsătorie, iar ea acceptă.

Bella şi familia Cullen îşi dau seama că acele crime din Seattle au fost comise de o „armată” de vampiri nou-născuţi, controlaţi de Victoria. Familia Cullen se aliază cu vârcolacii încercând să îşi învingă duşmanii. În timp ce toţi se pregătesc de luptă, Edward, Bella şi Jacob se ascund într-o tabără din munţi, iar în timpul bătăliei tânărul vârcolac Seth Clearwater îl înlocuieşte pe Jacob, care se duce să lupte.

Totuşi, înainte să plece, Jacob aude despre aranjamentele lui Edward şi ale Bellei, devenind foarte supărat. O şantajează pe Bella, spunând că se va lăsa ucis în luptă, iar pentru a-l opri Bella îl sărută. Jacob pleacă, dar tabăra din munte este atacată de însuşi Victoria şi nou-născutul Riley. După ce Victoria şi armata ei de vampiri sunt distruşi, Bella îi explică lui Jacob (care a fost rănit în luptă) că, deşi îl iubeşte şi pe el, dragostea ei pentru Edward este mult mai mare.

Povestea se încheie cu Jacob, care după ce primeşte o invitaţie la nuntă de la Edward,  se transformă în lup pentru a scăpa de durerea şi nervii pe care îi are, mai ales din cauza deciziei Bellei de a deveni vampir.

Cred că şi vouă va plăcut foarte mult cartea şi aştept părerile voastre. O să fie ceva de aşteptat până la următorul volum, Zori de Zi, editura Rao lansându-l abia în noiembrie.

5 comentarii

  1. Interesanta carte, desi unele parti cu bella si edward m-au cam plictisit.


  2. eu am reusit sa vad filmul dupa prima carte,”twilight”..stiti cumva daca a aparut si urmatorul film de la al2lea volum,”new moon”?as vrea sincer sa il vad:x..pupici si multumesc anticipat


    • 20 noiembrie 2009 este data de lansare in strainatate a filmului New Moon…la noi ar trebui sa apara dupa putin timp, probabil in decembrie


  3. am achizitionat si citit toate cele 3 volume din seria amurg care au aparut pana acuma si vreau sa spun ca sunt absolut minunate.nu este adevarat ce se spune ca VOL 3 este o plictiseala totala dat faptului ca bella nu stie asupra cui sa se hotarasca pt ca il iubeste si pe jacob si pe edward.dc esti fan al filmului si al cartilor,si asta se intampla numai dupa ce vezi filmul twilight si citesti prima carte,atunci sigur vei descoperi ca si eclipsa e la fel de fascinanta ca si celelalte.desi mai e mult pana ce o sa apara al patrulea volum abia astept sal iau si sal citesc.apropo am o intrebare stie cineva dc al 5 lea volum midnight sun va mai aparea sau nu?se spune ca nu ,se spune ca da deci care ar fdi adevarul miar place sa aparta si acela desi nu cred ca exista sanse sal mai scoata


  4. Cat de cruda e soarta unui roman fantasy romanesc?

    Am 18 ani si tocmai am scris unul, care urmeaza sa se publice la editura Paralela 45 luna aceasta. Si ma refer la fantasy romanesc in adevaratul sens al cuvantului… adica inspirat din mitologie romaneasca si din mitologie dacica. Aveam 15 ani cand am inceput sa il scriu si simteam in mitologia romaneasca acea euforie a literaturii fantasy care ii da tot farmecul. Plus ca… din cate stiu eu nu prea s-a scris fantasy pe acest subiect. De ce nu, mitologia autohtona chiar nu merita?

    Cititi mai multe despre romanul “Dava” pe blogul cartii: http://www.ralucadavid.wordpress.comLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: