h1

Ucenicul Pădurarului – Ruinele din Gorlan (Ranger’s Apprentice)

Martie 11, 2009

rangers1

Nu cu mult timp în urmă vă spuneam de o carte foarte interesantă, The Ranger’s Apprentice, de John Flanagan. Ei bine, tocmai am aflat detalii despre publicarea cărţii în România. Prima carte se va numi Ucenicul Pădurarului – Ruinele din Gorlan şi va fi publicată la editura Corint Junior în luna aprilie.

Ba mai mult, am şi o scurtă prezentare a cărţii:

Will e mic pentru vârsta lui, dar iute şi ager la minte. Întreaga viaţă şi-a dorit să devină un cavaler de seamă, ca tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată, aşa că e distrus când e respins de Şcoala de Luptă a castelului Redmont.

În schimb, va fi ucenicul lui Halt, misteriosul Pădurar a cărui capacitate supraomenească de a se mişca fără să fie văzut e considerată rezultatul magiei negre. Fără prea mare tragere de inimă, Will învaţă să folosească armele secrete ale unui Pădurar: arcul şi săgeţile, o mantie pestriţă şi un mic ponei încăpăţânat. Poate că nu sunt sabia şi calul de luptă după care tânjise, dar când Will şi Halt pornesc într-o misiune deznădăjduită ca să împiedice asasinarea regelui, Will află că armele unui Pădurar nu sunt chiar atât de nefolositoare…

Abia aştept cartea asta!

Anunțuri

4 comentarii

  1. sti cumva cate pagini are in engleza?


  2. Nu ştiu ce să zic. Ceva în genul cronicile wardstone?


  3. are 250 de pagini. Nu este ca si Cronicile Wardstone, decat relatia aceasta ucenic-vraci, ucenic-padurar respectiv. Oricum, eu zic ca e interesanta cartea. O sa o citesc imediat ce apare si ii scriu o recenzie. Nu cred ca o sa fiu nemultumit avand in vedere ca au fost publicate 8 carti in serie si se mai face si film. Apropo de Cronicile Wardstone, stiti ca Joseph Delaney il cunoaste pe John Flanagan?
    Uite fragmentul dintr-un interviu al lui Joseph:

    Piata de carte actuala e aglomerata in fantasy-uri. E deja prea mult?

    E adevarat, insa noi, scriitorii, nu cred ca suntem in competitie. Mi s-a intamplat un lucru interesant in Australia, unde l-am intalnit pe John Flanagan, autor de fantasy care are tot o serie cu un ucenic, „Ranger’s Apprentice. Dadeam impreuna un interviu si el mi-a spus, „Joseph, noi nu suntem rivali. Daca cineva citeste cartile mele si-i plac, o sa vrea sa le citeasca si pe ale tale si invers. Copiii vor citi mereu fantasy-uri si se vor intreba „Ce mai e dincolo de Harry Potter?


  4. Are dreptate John. Eu sunt unul din cititorii aia! 😀Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: