h1

Copiii Lămpii Fermecate…A, B, C, D,…E!

martie 9, 2009

Cu toţii ştiţi de seria Copiii Lămpii Fermecate, de Philip Kerr (P. B. Kerr). Până acum editura Corint Junior nu a publicat decât patru cărţi, dar în aprilie o lansează şi pe a cincea.  Autorul lucrează deja la a şasea carte, iar DreamWorks este pe cale să ecranizeze prima carte, Akhnaton şi Djinni Captivi. Aşa cum v-aţi obişnuit, cărţile au titluri în ordine alfabetică, iar autorul mi-a spus recent că plănuieşte să scrie 26 de cărţi. Dacă vor fi chiar 26, nu ştiu sigur, dar până acum…

Akhnaton şi Djinnii Captivi

Kerr, scriitorul de thrillere britanic, ţese o ingenioasă intrigă în jurul temei lămpii fermecate, în care gemenii John şi Philippa, în vârstă de 12 ani, descoperă că se trag dintr-o foarte importantă familie de djinni… Firul narativ principal fiind acela de a-i pune pe copii în roluri în care au puteri adevărate de a face magie… adevărată. Povestea câştigă noi deschideri cu variaţiuni împrumutate de la izvoarele sale tradiţionale, într-o viziune diferită, împrospătată…

Babilonul Djinnului Albastru

„Având ca protagonişti doi adolescenţi iniţiaţi într-o societate magică invizibilă pământenilor ignoranţi, seria Copiii lămpii fermecate se afirmă ca un competitor viguros al lui Harry Potter. Totuşi, deosebirea faţă de ceilalţi numeroşi rivali constă în fineţea stilului – vizibilă atât aici, cât şi în Akhnaton şi djinnii captivi (2005), pe care cei mai mulţi copii vor dori s-o citească prima.”
Booklist

„Aventurile lui John şi ale Philippei, care-i dejoacă planurile Djinnului Albastru, sunt o neobişnuită combinaţie de intrigă şi umor abundent.”
Kirkus Reviews

Cobra, Regele din Katmandu

Furturi, un talisman misterios, crime… prea multe evenimente bizare, care par să complice lucrurile.

În cea de-a treia carte a seriei de bestselleruri Copiii lămpii fermecate, gemenii djinni, John şi Philippa Gaunt, pornesc din nou să dezlege un mister magic.

Călătorind de la New York la Londra, apoi în India şi, mai departe, in Nepal, după care din nou în India, într-un vârtej de aventuri, gemenii încearcă să-l ajute pe prietenul lor Dybbuk, şi el tot un djinn, să descopere cine i-a ucis cel mai bun prieten.

Mai curând decât credeau, John şi Philippa se trezesc captivi în bârlogul înfiorător al Cultului celor Nouă Cobre, unde îşi dau seama că sunt ţinta unui complot. Acum, gemenii trebuie să găsească nepreţuitul talisman – Regele Cobra – şi să zadarnicească planul diabolic al conducătorului cultului!

Djinnii Războinici

CFL 4

O forţă magică malefică se trezeşte…!

Gemenii djinni John şi Philippa Gaunt pornesc într-o nouă aventură în jurul lumii, în cartea a patra a seriei de bestselleruri Copiii lămpii fermecate. Este, de fapt, o cursă contracronometru, căci ei încearcă să-şi salveze mama de crudul destin ca Djinn Albastru al Babilonului, tatăl de o îmbătrânire accelerată şi muzeele din lumea întreagă de inexplicabile furturi şi de neobişnuite cazuri de bântuire.

În timp ce John, Philippa şi prietenii lor călătoresc în jurul Pământului, pentru a-şi duce la îndeplinire misiunea salvatoare, se întâmplă ceva foarte ciudat. O forţă malefică trezeşte la viaţă războinicii de teracotă creaţi de un împărat chinez din vechime şi aruncă o vrajă asupra soldaţilor, care devin posedaţi de duhuri rele. Acum, soarta lumii întregi atârnă de un singur fir.

Depinde numai de gemeni să rezolve furturile misterioase, să-i oprească pe soldaţii de teracotă, să-i salveze pe părinţii lor şi lumea întreagă până nu e prea târziu!

şi…

Enigma Portalului Blestemat

În ultima lor aventură, John şi Philippa Gaunt se trezesc în mijlocul unui mister fermecat, care-i duce adânc în inima junglei amazoniene, în cartea a cincea a seriei bestseller „Copiii lămpii fermecate”. Când o colecţie de vestigii incaşe dispare, Djinnul Albastru din Babilon îi trimite pe gemeni şi pe unchiul Nimrod să o recupereze. Pe drum însă John şi Philippa îl întâlnesc pe prietenul lor Dybbuk, căruia i-au fost răpite puterile de djinn şi care e hotărât să le redobândească. Acesta se îndreaptă înfuriat spre un Imperiu Incaş străvechi, unde crede că-şi poate recăpăta puterile. Dybbuk nu se va da în lături de la nimic… chiar dacă asta înseamnă să distrugă pădurea tropicală, să deschidă un portal blestemat şi să tulbure regatul fermecat al incaşilor, adormit de mii de ani. Vor reuşi gemenii să-şi oprească prietenul înainte de a distruge totul?

Eu unul citesc cu mare plăcere această serie şi abia aştept să se lanseze volumul 5! În curând o să revin cu informaţii mai exacte. În orice caz, Enigma Portalului Blestemat trebuie să apară luna viitoare, în aprilie. Cartea va costa 39, 90 RON şi va avea formatul 13 x 20 cm.

8 comentarii

  1. daca ar scrie 26 de carti ar fi probabil cea mai lunga serie! ar fi super tare!


  2. CU ADEVARAT SUPER TARE !!


    • Sunt de aceeasi parere, abia astept cartea a 5-a 😀


  3. […] Nu pot să spun decât că am aşteptat cu sufletul la gură cartea şi mi-a plăcut foarte mult. Eu zic că această serie poate fi citită de oricine, cu siguranţă nu va dezamăgi. Nu are nevoie de alte recomandări, pur şi simplu e grozavă! Pentru mai multe detalii despre celelalte volume, intraţi aici! […]


  4. am citit prima carte si mi-a placut


  5. am citit primele 3 carti. acum o citesc pe a patra si o am si pe a cincea. imi poate spune cineva unde o gasesc pe a sasea carte???????


  6. pe mine cartea nu m-a captivat la fel de mult ca septimus heap sau harry poterr dar a fost ok asa ca si eu abia astept sa apara cartea se spune ca a sasea carte la noi va fi publicata in mai 2010


  7. 26?Sunt in culmea fericirii!Seria Copiii Lampii Fermecate sunt printre cartile mele preferate!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: