h1

Amurg, de Stephenie Meyer

februarie 16, 2009


Probabil că „Amurg” nu mai are nevoie de prezentare pentru mulţi dintre voi. Toată lumea a auzit de carte sau de film (unii îi spun Twilight, după denumirea originală). Cu ceva timp în urmă, am văzut filmul, care mi s-a părut interesant. Cartea a fost mult, mult mai frumoasă.

Bella Swan are 17 ani şi tocmai s-a mutat în Forks, orăşelul din Washington în care locuieşte tatăl ei, Charlie Swan, căpitanul poliţiei. Părinţii Bellei sunt despărţiţi. Mama ei, Renée, locuieşte alături de noul ei soţ, Phil, un sportiv plecat tot timpul în turnee. Bella se integrează la noua ei şcoală, unde îşi face destui prieteni. Dar nu asta o interesează pe ea cel mai mult. Familia Cullen, un grup de elevi ciudaţi şi extrem de frumoşi, învaţă în aceeaşi şcoală cu Bella. Ea îl cunoaşte pe Edward, cel mai mic dintre ei. Bella se îndrăgosteşte de Edward. La început, Edward pare să o urască, dar se dovedeşte că defapt o iubeşte, dar nu îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple. Motivul? Bella află de la Jacob Black, fiul lui Billie (un prieten de-al lui Charlie) că Edward, la fel ca toţi cei din familia sa, sunt vampiri. Ei se hrănesc cu sângele animalelor, încercând să nu sperie oamenii, dar totuşi Bella îl atrage atât de mult pe Edward încât acesta se stăpâneşte foarte greu.
Bella nici nu vrea să audă că ar trebui să nu mai îşi vadă misteriosul vampir iubit. Află mai multe despre el, despre vârsta sa reală, familia lui şi, în general, totul despre aceste creaturi: vampirii.
Bella petrece multe zile alături de Edward şi îi cunoaşte familia. Cel mai bine se înţelege cu sora lui Edward, Alice, care are darul de a prezice viitorul.
În timp ce Bella şi familia Cullen jucau baseball vampiresc la marginea unei păduri, sunt găsiţi de trei vampiri care se hrănesc cu sânge de om: Laurent, Victoria şi James. Ultimul este un vampir vânător, care îşi urmăreşte victima pe care şi-o alege până ce reuşeşte să o prindă şi să îi bea sângele. Victima lui James devine Bella, şi, după multe întâmplări, aceasta reuşeşte să rămână în viaţă şi să scape de James.

Povestea de dragoste dintre Edward şi Bella nu este deloc una obişnuită. Dacă Edward îşi pierde capul, Bella îşi pierde viaţa…

Merită să citiţi cartea, e foarte interesantă şi plină de suspans. Eu abia aştept să citesc şi continuările: Lună Nouă, Eclipsa şi Zori de Zi.

Reclame

One comment

  1. […] Totul se schimbă atunci când Bella îşi dă seama că se petrece ceva ciudat cu Jacob, care se comportă foarte neobişnuit. Ce coincidenţă: după ce a avut un iubit vampir, Bella descoperă că cel mai bun prieten al ei este un vârcolac, şi nu e singurul! El şi amici săi vârcolaci încearcă să o protejeze pe Bella de vampirul Victoria, care încearcă să răzbune moartea lui James, care a fost ucis de familia Cullen în Amurg. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: