h1

Septimus Heap – Zborul

februarie 9, 2009
Zborul este cel de-al doilea volum din seria Septimus Heap, de Angie Sage. Mie mi-a plăcut foarte mult cartea şi mi s-a părut mai complexă decât primul volum, aducând multe noi personaje.

A trecut un an de când Septimus Heap şi-a descoperit familia, iar acum el este Ucenicul Vrăjitorului NeObişnuit, Marcia Overstand. Jenna, acum Prinţesă, şi cei doi soţi Heap locuiesc la Palat, iar Nicko lucrează la atelierul de bărci al lui Jannit Maarten, alături de Rupert Gringe. Ceilalţi copii ai familiei Heap, cu excepţia lui Simon, locuiesc în Pădure, alături de Vâlvele-Pădurii şi alte creaturi magice.
La Castel se întâmplă multe lucruri ciudate. Marcia Overstand este urmărită de o Umbră stranie şi lucrează alături de profesorul Viezur Van Klampff la construirea unei capcane pentru Umbre. Simon Heap, care se îndreaptă de partea răului, se răzbună pe Septimus că a devenit Ucenic în locul său. Astfel, Simon găseşte scheletul lui DomDaniel şi încearcă să îl readucă la viaţă. El o răpeşte pe Jenna de la Castel şi îi trimite pe drum pe Septimus, Nicko şi Băiatul Lup (un bun prieten de-al lui Septimus din Armata Tânără despre care se crezuse că murise). În Port, Septimus şi ceilalţi băieţi o găsesc pe Jenna, care fugise din ascunzătoarea lui Septimus din Carierele de Ardezie. Simon e foarte puternic, ştiind să zboare şi să folosească magia întunecată. Astfel, doar o luptă aprigă, din care face parte şi Corabia Dragon şi Scuipăfoc, dragonul lui Septimus, îl potoleşte pe Simon. Totuşi, acesta aproape îl învie pe DomDaniel. Planurile îi sunt dejucate şi se află şi cine este Umbra: Ellis Crackle, un fost ucenic al lui DomDaniel care fusese trimis să o urmărească pe Marcia. Totul se termină cu bine, Umbra dispare, Simon este alungat iar Jenna rămâne la Palat.
E o carte foarte interesantă, iar rezumatul de mai sus este cât se poate de lispit de detalii, eliminând adevăratul farmec al cărţii.
Reclame

4 comentarii

  1. […] pe primul loc în top Diverta. De acelaşi succes s-au bucurat şi cartea a doua a seriei, ZBORUL, şi cea de a treia, […]


  2. […] 5 din seria Septimus Heap, va fi hardcover cu supracopertă, ca primele 3 cărţi din serie, Magie, Zborul şi Leacuri. Apariţia cărţii va întârzia însă ceva timp, deoarece editura primeşte […]


  3. Eu am citit aceasta carte si este super faina!


  4. heyyLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: