h1

P. B. Kerr, stăpânul lămpii fermecate

decembrie 10, 2008


Phillip Kerr este un scriitor englez, născut în 1956 în Edinburgh, Marea Britanie. Kerr a făcut şcoala tot în Edinburgh. El a studiat şi la o şcoală de gramatică din Northampton. Mai târziu, a mers la Universitatea din Birmingham, asta în anul 1974, unde a studiat dreptul. A terminat studiile cu un Masterat la Universiatatea de Drept în 1980. A lucrat în domeniul drepturilor de autor din publicitate de-a lungul anului 1980, fiind angajat la agenţii precum Saatchi & Saatchi.

În 1989, şi-a publicat prima carte, „Toporaşi de Martie” (la noi se găseşte la editura POLIROM) . El deja mai scrisese 13 cărţi dintre care 11 romane.

În prezent, el locuieşte în Londra alături de soţia sa, romanciera Jane Thynne, şi cei trei copii ai lor , William, Charlie şi Naomi.

William s-a născut în 1993, Charlie în 1996 şi Naomi în 2004. Cu toţii susţin echipa de fotbal Arsenal, asemeni întregii familii. William şi Charlie adoră jocurile de pe Playstation 2 , Gameboy Advance şi filmele. Scriitorul favorit al lui William este Anthony Horowitz , iar scriitorul favorit al lui Charlie este Enid Blyton, plăcându-i în special cărţile cu „The Wishing Chair”. William cântă la pian şi la chitară bas. Charlie învaţă să cânte la tobe. Cartea preferată a lui Naomi este „My Naughty Little Sister”, de Dorothy Edwards . Toţi iubesc seria de desene animat „Familia Simpson”.

Romanul „Copiii Lămpii Fermecate” este cea de-a paisprezecea carte publicată a lui P. B. Kerr, respectiv cel de-al doisprezecelea roman.

Sursa: http://www.pbkerr.com

Traducere proprie.

Mai multe detalii pe siteul autorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: