h1

Totul despre Joseph Delaney

decembrie 8, 2008

Joseph Henry Delaney este un autor de cărţi science fiction şi fantasy. El a scris mai mult de douăsprezece cărţi.
Cariera sa de scriitor a început odată cu lansarea cărţii sale ,un thriller erotic science fiction numit Mercer’s Whore, scrisă sub numele de J. K. Haderack. Această carte a fost urmată de primul volum din Cronicile Wardstone, Ucenicul Vraciului, scrisă sub numele său real. Aceasta a fost prima sa carte pentru copii scrisă parţial pe baza unor experienţe şi amintiri din copilărie ale autorului. Următorul volum, numit Blestemul Vraciului , a fost lansat la mijlocul lui 2005, iar a treia carte, Secretul Vraciului , a fost lansata în vara lui 2006. În America, seria a fost publicată sub numele de Ultimul Ucenic, prima carte fiind numită Răzbunarea Vrăjitoarei, urmată de Blestemul Urgiei, Noaptea Jefuitorului de Suflete şi Atacul Diavolului. A patra carte din seria Cronicilor Wardstone este numită Bătălia Vraciului, lansată în Regatul Unit, a fost cea mai lungă din toată seria. A cincea carte din cel puţin şase, Greşeala Vraciului ar fi trebuit să fie lansată în 5 iunie 2008 dar a fost lansată înainte de data stabilită. A şasea carte va fi Sacrificul Vraciului şi va fi lansata probabil în anul 2009. În America, a cincea carte din seria Ultimul ucenic se va numi Furia lui Ochi Sângeriu.

Drepturile pentru filmul de lung- metraj Ucenicul Vraciului au fost luate de către Warner Bros. Filmul bazat pe prima carte (Ucenicul Vraciului) urmează a fi lansat în 2009.

Începuturi

Joseph Delaney s-a născut în Statele Unite. Imediat după ce a terminat şcoala a început munca de inginer ucenic. Delaney a devenit apoi un profesor de Engleză, imediat după ce ce s-a instalat la Depatamentul dedicat Studiului Filmelor şi Media de la Blackpool Sixth Form College. Este specialist în literatura cu vampiri. A s-a pensionat imediat după ce a doua carte cu Vraciul a fost publicată, dedicându-şi tot timpul scrisului.

„Comitatul”, aşa cum este denumit în cărţi, se află în realitate în Lancashire, nordul Anglei. Locaţiile cărţii sunt în mare bazate pe cele cunoscute de către Delaney, de exemplu, oraşul Priestown este bazat parţial pe oraşul Preston, unde s-a născut autorul. Lancashire devine Castel, Blackpool este în cărţi Black Pool şi Chipping devine Chippenden. Autorul are trei copii şi şapte nepoţi. El locuieşte încă în comitat, alături de familia sa.

Sursa informaţiilor: Wikipedia
Traducere parţială proprie.

Mai multe detalii pe blogul autorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: