h1

Luna noiembrie – luna lansărilor!

Noiembrie 16, 2008

Luna noiembrie pare a fi o luna dedicată lansărilor de carte. Da, în această lună se vor lansa trei cărţi foarte interesante, pe care eu doresc să le achiziţionez cu siguranţă. Prima dintre ele este „Tunele 2: În Adâncuri”, despre care am mai vorbit pe blog. Lansarea ei se face pe 22 noiembrie, la standul CORINT de la târgul Gaudeamus (la Romexpo Bucureşti),la ora 16:00. Lansarea se face în prezenţa autorilor: Brian Williams şi Roderick Gordon.


A doua lansare importantă este aceea a cărţii „Brisingr”. Carte scrisă de tânărul autor Christopher Paolini va fi lansată luna aceasta (nu ştiu exact data, probabil tot la târgul Gaudeamus) la editura RAO.


Se lansează şi cartea „Copiii Lui Hurrin” de J. R. R. Tolkien, carte pe care toţi „tolkieniştii” trebuie să pună mâna.La 89 de ani de când a început să o scrie şi la 34 de ani de la moartea autorului apare pe piaţă o nouă carte a lui J.R.R Tolkien. Editor este nimeni altul decât fiul acestuia, Christopher Tolkien. La acest titlu, alcătuit din fragmente scrise de tatăl său şi nefinalizate, Christopher Tolkien a lucrat vreme de 30 de ani.Volumul este ilustrat de Alan Lee, artist care a primit Premiul Oscar pentru contribuţia lui la grafica filmului Întoarcerea regelui.Romanul Copiii lui Húrin începe cu lupta dintre Morgoth, Stăpânul Întunericului, şi o armată de oameni şi elfi. Oamenii sunt învinşi, iar Morgoth îl ia ca prizonier pe Húrin. Pentru că acesta nu se supune voinţei Stăpânului Întunericului, îi sunt blestemaţi copiii. În carte se regăsesc toate mărcile Tolkien pe care le aşteaptă fanii acestuia: elfi, vulturi, pitici, orci, săbii care strălucesc sau dragoni care scuipă foc. Nu lipsesc teme precum eterna confruntare dintre bine şi rău, prieteniile fără moarte sau dragostea interzisă.

După luna noiembrie, pe 4 decembrie, la librăria Mihail Sadoveanu de pe bulevardul Magheru din Bucureşti, la ora 17:00, editura NOMINA lansează „Povestea Ciocolatei”, o culegere de poveşti fantastice despre un aliment pe care toată lumea îl îndrăgeşte, ciocolata!

Anunțuri

2 comentarii

  1. Alte carti fantasy care vor fi la tirgul de carte Gaudeamus: Liviu Radu – Blocul cîş (Tritonic, continuarea la Waldemar – lansare vineri ora 16), Oana Stoica Mujea – Războiul reginelor (Tritonic – lansare joi ora 17)


  2. mersi, michael… din pacate nu stiu prea multe despre cartile astea 😀 totusi, o sa ma uit dupa ele la standul tritonic 😀Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: