h1

Greşeala Vraciului – recenzie

Octombrie 26, 2008

Deşi am terminat de citit volumul 5 din seria „Cronicile Wardstone” de Joseph Delaney de mai bine de o săptămână, abia acum mi-am găsit timp să scriu o recenzie cărţii. Aveţi grijă, ceea ce scrie mai jos conţine SPOILERE , adică multe informaţii despre acţiunea şi personajele cărţii.

Tom pleacă din Chipenden spre Caster, unde urmează să stea timp de şase luni la Bill Arkwright, un fost ucenic al vraciului Gregory care acum este vraciul din nordul comitatului. Sosirea unui grupi de arcani în Chipenden grăbeşte plecarea lui Tom spre nord, vraciul considerând că Chipenden şi împrejurimile au devenit un loc periculos. Aşadar, vraciul, Tom şi Alice pleacă spre Caster. De acolo, Tom merge de-a lungul canalului până ajunge în nord, la moara lui Arkwright. Arkwright nu este acolo însă dimineaţa următoare apare şi face cunoştinţă cu Tom. Primele zile de ucenicie la Arkwright sunt un chin pentru Tom. Acesta este complet diferit faţă de domnul Gregory. El este mult mai exigent şi uneori chiar violent, din cauza faptului că bea destul de mult. Totuşi, Tom învaţă multe lucruri de la Arkwright, printre care şi să înoate şi să se lupte mai bine cu toiagul. Arkwright este specialist în vrăjitoare de apă şi alte creaturi acvatice (de exemplu kelpiile şi trombele). Într-o zi, Tom este atacat de vrăjitoarea de apă Morwena (fiica Diavolului), care îl răneşte la ureche. Tom scapă şi vrăjitoarea este temporar alungată. Arkwright crede că Diavolul a pus-o pe Morwena să îl omoare pe Tom, el nefiind capabil să îl omoare din cauza unei protecţii pe care mama lui Tom (o vrăjitoare lamia) i-a oferit-o acestuia. Aşadar, Arkwright decide să plece împreună cu Tom şi cei doi câini ai săi ( Gheară şi Colţ) în căutarea Morwenei. Pentru asta, au nevoie de ajutorul sihastrului din Cartmel. domnul Jennings. Acesta îi spune lui Arkwright unde se află Morwena în urma unui târg. Arkwright şi Tom merg spre Coniston. Arkwright se îmbată după ce merge la un han şi este răpit de Morwena în timp ce Tom nu se afla lângă el. Colţ, câinele lui Arkwright este găsit mort iar Tom fuge alături de Gheară spre moara lui Arkwright. De acolo, pleacă cu domnul Gilbert (cel care îl arpoviziona pe Arkwright) şi Alice (care venise la moară) spre Caster. Gilbert se dovedeşte a fi Diavolul transfigurat. Adevăratul Gilbert este mort. Vraciul Gregory vine şi îi salvează pe Tom şi Alice. Toţi trei se întorc la moară. De acolo, pleacă spre sihastrul din Cartmel, pentru a afla unde se află Arkwright (dacă se mai află în viaţă). Descoperă că Arkwright este prizonier pe o insulă. Îl salvează şi se întorc la moară, unde Tom rămâne alături de Arkwright pentru a-şi încheia ucenicia iar vraciul pleacă spre Chipenden. Alice este alungată, doarece este prinsă de vraci folosind magie întunecată.
Cam asta este tot ceea ce e important despre carte. Trebuie însă să vă mai precizez că Morwena este ucisă de Tom cu ajutorul vrăjitoarei asasine Grimalkin şi că este posibil ca Alice să fie fica Diavolului. Încă un lucru: mama lui Tom urmează să vină acasă din Grecia şi să se întâlnească cu Tom şi ceilalţi fii ai ei.
Aici se termină SPOILERELE.Mie mi-a plăcut foarte mult această carte. Citiţi-o cât mai repede, dar nu înainte de a citi şi primele 4 volume. NU UITAŢI: Pe 6 noiembrie Joseph Delaney soseşte în România! Programul vizitelor sale este următorul : autografe şi lansare de carte la Librăria Diverta Magheru în data de 7 noiembrie 2008, la ora 18:00, şi la librăria Şt. O. Iosif din Braşov, pe 8 noiembrie 2008, la ora 12:00.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: