h1

„Copiii Lămpii Fermecate”

iunie 26, 2008


Autorul englez P.B. Kerr şi-a propus să dea lovitura cu această nouă serie de cărţi pentru copii intitulată „Copiii Lămpii Fermecate”. Ce e mai ciudat este faptul că autorul a decis ca prima carte să aibă un titlu care să înceapă cu litera A („Akhnaton şi Djinnii Captivi”), a doua cu B („Babilonul Djinnului Albastru”) , a treia cu C („Cobra,Regele din Katmandu”) , a patra cu D („Djinnii Războinici”) şi aşa mai departe. Lăsând deoparte acest detaliu, pot spune că această serie de cărţi este foarte originală ( „Aladdin şi Lampa Fermecată” este singura carte cunoscută în care mai apar aceste fiinţe, djinni). Îmi place că acţiunea fiecărei cărţi are loc într-o altă ţară (până acum personajele principale au avut aventuri în Egipt, Turcia, India, Nepal şi China, urmând să aibă o aventură în Jungla Amazonului). Deocamdată au fost publicate 4 cărţi, în România la editura CORINT JUNIOR şi urmează ca în martie – aprilie 2009 să apară şi cea de-a cincea carte, numită „Enigma Portalului Blestemat”. Să vă spun câte ceva despre personajele acestei cărţi: John şi Philippa Gaunt sunt doi gemeni care, deşi sunt născuţi în aceaşi zi, la diferenţă de doar câteva minute, nu au multe lucruri în comun. Într-o zi, cei doi află de la unchiul lor Nimrod, fratele mamei, că sunt djinni. Djinni sunt acelaşi lucru cu geniile sau duhurile (precum duhul din „Aladdin şi Lampa Fermecată”). Ei au puterea să îndeplinească dorinţe şi să se retragă în lămpi când simt nevoia. Unchiul Nimrod este şi el un djinn, la fel ca şi sora sa. El îi introduce pe John şi Philippa în lumea djinnilor şi le face cunoştinţă cu mai mulţi prieteni , printre care domnul Rakshasas (un djinn bătrân, dar înţelept, care locuieşte alături de unchiul Nimrod) şi Dybbuk, un tânăr djinn care se împrieteneşte cu John şi Philippa. În fiecare carte, John şi Philippa îl ajută pe unchiul Nimrod să oprească diverşi djinni răi să facă tot felul de lucruri periculoase pentru omenire. Principalul personaj negativ al acestei serii este Iblis,djinn cu care gemenii au mereu de-a face. Eu vă recomand această serie de cărţi şi sunt sigur că veţi fi captivaţi de ea. Un alt atu al acestei serii este că nu e nevoie să ţii minte prea multe detalii din prima carte pentru a o citi pe a doua şi aşa mai departe. În fiecare carte îţi sunt reamintite evenimentele principale din cartea precedentă.

Reclame

3 comentarii

  1. Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care iau initiativa. Esti tare, Vlad!
    Cat despre Copiii Lampii Fermecate, tin sa iti zic ca autorul mi-a spus pe email ca nu vor fi decat 6 carti. Poate, doar poate, seria se va extinde la 8. Dar nu stie sigur. Nu vor fi carti pt toate literele alfabetului.


  2. merci.n-am stiut…si mie mi se parea prea de tot sa scrie atatea carti intr-o singura serie…


  3. […] concurs sunt AKHANTON ŞI DJINNII CAPTIVI, de P. B. Kerr, prima din seria Copiii Lămpii Fermecate (o recenzie pe blogul lui Vlad) şi STĂPÂNUL VISELOR de Theresa Bresslin. Am folosit un randomizer, iar câştigătorii sunt: […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: