h1

"O serie de Evenimente Nefericite" -cărţi fără "happy ending"

iunie 13, 2008


„O serie de Evenimente Nefericite” este o serie de 13 romane pentru copii scrise de autorul Lemony Snicket (pseudonimul lui Daniel Handler). Romanele au ca subiect viaţa a trei copii(Violet,Sunny şi Klaus Baudelaire), care rămân orfani după ce părinţii lor mor într-un incendiu teribil şi sunt urmăriţi de Contele Olaf, o rudă haină care încearcă să fure averea familiei Baudelaire şi să scape într-un fel sau altul de cei trei orfani.În primul roman(„Un început îndoliat”), copiii stau în gazdă la Contele Olaf,care le este momentan tutore. Contele Olaf încearcă să obţină averea familei Baudelaire aşa că orfanii sunt duşi să stea la unchiul lor, Montgomery(care preferă să i se spună Monty). Acţiunea celei de-a doua cărţi(„Camera Creaturilor”) are loc în casa unchiului Monty, personaj care la finalul cărţii SPOILER este ucis de Contele Olaf SPOILER(selectaţi spaţiul gri dacă vreţi să aflaţi ce se întamplă cu unchiul Monty).În cea de-a treia carte(„Lacul Lacrymoose”),orfanii Baudelaire sunt duşi în gazdă la Mătuşa Josephine,care are aceeaşi soartă ca şi unchiul Monty.Următoarea carte este „Fabrica Fatidică”,carte în care orfanii Baudelaire muncesc la o fabrică de cherestea,urmăriţi îndeaproape de Contele Olaf,care are alte planuri mârşave.Din păcate,în România nu au fost publicate decât primele patru cărţi(la Editura EGMONT).Restul cărţilor pot fi cumpărate în limba engleză de la editura Harper Collins.Eu nu am citit decât primele patru volume(cele în limba română),însă am fost pasionat de această serie,astfel încât plănuiesc să achiziţionez şi următoarele 9 volume în limba engleză.

2 comentarii

  1. IPORTANT:
    pentru fanii seriei „o serie de evenimente nefericite” a aparut, pe site-ul http://amcpro.isanet.ro/amc/evenimente_nefericite/ , ONLINE si GRATUIT, cel de-al cincelea volum al seriei, intitulat “Academia austera” !!! Sper sa va placa!


  2. Felicitari pentru initiativa, Ioana! Pacat ca editura Egmont a renuntat la publicarea acestor carti. Eu inca sper sa se razgandeasca si sa le faca o relansare.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: