h1

"TUNELE"- Urmaşul lui Harry Potter?

Iunie 12, 2008

„Tunele, urmaşul lui Harry Potter”, asta am auzit peste tot despre acest nou bestseller scris de Roderick Gordon şi Brian Williams, doi autori de care probabil nimeni nu auzise până acum.
Publicată în România la editura CORINT JUNIOR, „Tunele” este o carte de aventuri şi fantasy. Are şanse să devină o carte foarte cunoscută (având în vedere că deja Warner Bros o va ecraniza), dar cu siguranţă nu va provoca un fenomen egal cu fenomenul „Harry Potter”. În primul rând, „Tunele” este o carte complet diferită de „Harry Potter”. Personajul principal al acestei cărţi este Will, care nu este nici vrăjitor, nici orfan şi nici nu salvează lumea de un personaj malefic (precum Harry Potter). Will este un simplu băiat pasionat de tot ceea ce înseamnă săpături (pasiune pe care a moştenit-o de la tatăl său, care la un momentat dispare). El pleacă împreună cu prietenul său, Chester în căutarea tatălui său printr-un tunel misterios ce porneşte din spatele unei biblioteci. Descoperă o lume subterană, află ca părinţii săi nu sunt cine credea el că sunt şi încearcă să îşi salveze pielea de nişte Styx (un fel de poliţişti ai lumii subterane). Nu voi da mai multe amănunte despre carte,deoarece vreau sa aveţi voi plăcerea de a afla restul poveştii.
Merită să citiţi această carte. Este originală, are multe întorsături de situaţie şi este scrisă foarte bine. Deşi este destul de lungă (are 527 de pagini), poate fi citită într-un timp relativ scurt. În septembrie 2008, editura CORINT JUNIOR va publica şi cel de-al doilea volum al seriei, intitulat „În Adâncuri”. A treia carte se va intitula „În Cădere Liberă”. Vă mai spun ca „Tunele” este o carte aleasă de editorul Barry Cunningham (cel care a l-a descoperit pe Harry Potter) şi că prima dată „Tunele” fusese publicată la o altă editură, unde a purtat numele de „The Highfield Mole”. Aştept părerea voastră despre această carte la secţiunea de comentarii.

Anunțuri

3 comentarii

  1. Daca urmaresti pe google ce fac cei doi autori, ai auzi ca vor fi macar 5 carti. Autorii o finalizeaza pe a treia si deja au ideile pentru a patra. Titlul pt a doua nu este Adancuri. Deeper, in varianta englezeasca, inseamna MAI ADANC. A treia carte se numeste FREE FALL (Cadere Libera).


  2. shauki,chiar tu ai spus pe blogul tau ca titlul celei de-a doua carti va fi ADANCURI:”Sper că volumul 2, Deeper (probabil în română va fi ADÂNCURI), va fi mai interesant.”


  3. […] multe, astfel astăzi Bookspot este găzduit de WordPress şi a devenit ceva mai cunoscut. Cam aşa arăta prima postare, din 12 iunie […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: