h1

"Punte spre Terabithia"-o carte deosebită

Iunie 12, 2008

Katherine Paterson,autoare născută în 1932 în China,a primit numeroase premii pentru cartea sa,”Punte spre Terabithia”,scrisă în 1977.Aceste premii sunt:ALA Notable Children’s Books,School Library Journal Best Book,Lewis Caroll Shelf Award,Newberry Medal,Janusz Korczak Medal,Silver Pencil Award,Colorado Blue Spruce Young Adult Book Award,Le Grand Prix de Jeunes Lecteurs,în total opt premii.Cartea a fost ecranizată de două ori(în 1985 şi 2007) şi a fost vândută în milioane de exemplare.Ceea ce o face o carte deosebită este faptul că nu are un final la fel de vesel ca şi alte cărţi.Jess Aarons,un baiat sărac,are ambiţia de a fi cel mai rapid alergător din clasa a cincea.Este întrecut de Leslie Burke,o fată nouă în clasa lui.Jess şi Leslie devin prieteni şi îşi creează o lume imaginară numită Terabithia.Au o mulţime de aventuri în Terabithia,până ce unul dintre ei moare dintr-un accident neaşteptat.Finalul ne arată că lumea nu este alcătuită numai din magie şi veselie şi că oricând poate avea loc o tragedie peste care trebuie să trecem,chiar daca nu suntem pregătiţi.Dacă puteţi accepta ideea de a citi o carte pentru copii al cărui final nu este cel aşteptat,cumpăraţi cartea „Punte spre Terabithia” de la editura CORINT JUNIOR.

Anunțuri

2 comentarii

  1. trista carte…imi amintesc ca o citeam la scoala in ultima zi din clasa a 7a si a trebuit sa o intrerup ca ma faceam de ras daca ma vedeau cu lacrimi in ochi… :((uraaaaat.

    dar una peste alta, e frumoasa, genul de carte pe care o citesti la mare…relaxanta


  2. Da…eu am vazut intai filmul, abia mai tarziu am aflat ca e facut dupa o carte. chiar e foarte trist sfarsitulLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: